Atunci când vine vorba despre bradul de Crăciun, există anumite aspecte la care trebuie să acordăm atenție sporită.
Crăciunul se apropie, multe familii au împodobit deja bradul, însă atunci când vine vorba despre alegerea lui sau chiar despre momentul de după sărbători, toți ar trebui să fim atenți la câteva aspecte, în special dacă bradul este unul natural.
7 greșeli pe care toată lumea le face cu bradul de Crăciun
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Cum să elimini mirosul de naftalină în doar câteva minute. 5 trucuri incredibile care funcționează garantat!
Printre aspectele importante la care trebuie să acordăm atenție, se află și cele care țin de aruncarea bradului de Crăciun, alegerea lui, udarea, locul de așezare, data la care se poate da jos, aspirarea acelor de brad sau chiar reciclarea sa.
- Nu trebuie să aruncați bucata mică de lemn din trunchiul pomului de Crăciun, după ce ați tăiat baza. Aceasta se poate păstra, pentru a deveni un ornament, cu puțină pricepere și creativitate.
- Nu alegeți pomul natural de Crăciun, înainte de a-l bate bine de pământ. În cazul în care acele de brad vor cădea, înseamnă că nu este un brad proaspăt, iar în caz contrar, bradul este proaspăt și îl puteți lua.
- Nu lăsați niciodată bradul să rămână fără apă. Acesta trebuie udat de 2 ori pe zi, în special în primele 2 săptămâni după ce a fost cumpărat.
- Pomul de Crăciun nu trebuie așezat lângă surse de căldură, fie că este vorba despre un șemineu, ventilator de încălzire sau chiar lumina directă a soarelui. Căldura nu va face nimic altceva decât să usuce copacul foarte repede.
- Bradul de Crăciun nu se dă jos înainte de 7 ianuarie, atunci când este Sfântul Ioan, tocmai pentru a fi ca un final al sărbătorilor de iarnă. In alte tari este cunoscut ca Crăciunul Mic.
- Acele de brad nu trebuie să fie aspirate cu un aspirator obișnuit. Fie trebuie măturate, fie luate cu ajutorul unui aspirator de atelier rezistent.
- Bradul trebuie reciclat.