1. Ai doua glande sudoripare diferite: cea apocrina si cea exocrina. Cea din urma produce transpiratia apoasa care iti raceste organismul, iar cea apocrina se afla in foliculii parului tau si transpiratia este grasa din cauza lipidelor pe care le secreta.
2. Parul intensifica mirosul. Nu transpiratia de la glanda apocrina miroase neplacut, ci o bacterie este de vina pentru asta. Bacteria actioneaza asupra grasimii eliminate prin foliculii de par si izul neplacut apare.
3. Deodorantul sub forma de stick este cel mai bun. Acesta opreste glandele sa elimine transpiratie la suprafata pielii, in timp ce mirosul produsului mascheaza orice iz neplacut.
4. Tratamentele cu medicamente sunt o solutie buna. Daca nu poti sa tii transpiratia sub cotnrol, poti face injectii cu botox o data la 3-4 luni.
5. Alimentatia iti afecteaza mirosul. Usturoiul, ceapa si curry sunt cateva din alimentele care iti intensifica mirosul neplacut al transpiratiei.
6. Spalatul intens creeaza doar probleme. Poti sa folosesti produse antibacteriene ca sapun sau scrub, chiar si alcool, dar vei usca pielea mai rau. In acel moment, corpul va produce si mai multa transpiratie pentru a repara problema.
7. Stresul produce si mai multa transpiratie. Mai ai nevoie de alte indicatii la acest punct? Incearca sa te calmezi cat mai des pentru a iti regla temperatura si transpiratia corpului.
Sursa: womenshealthmag.com
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro