Sarbatoare mare astazi, 30 ianuarie! Ce nu ai voie sa faci de Sfintii Trei Ierarhi

Sarbatoare mare astazi, 30 ianuarie! Ce nu ai voie sa faci de Sfintii Trei Ierarhi
Sarbatoare mare astazi, 30 ianuarie! Ce nu ai voie sa faci de Sfintii Trei Ierarhi

În fiecare an, în ziua de 30 ianuarie, credincioşii sărbătoresc Sfinţii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul şi Ioan Gură de Aur. Ei au trăit la sfârşitul secolului al IV-lea şi începutul secolului al V-lea. Fiecare dintre ei a avut o contribuţie esenţială la teologia creştină.

Sfântul Grigorie Teologul este apărătorul văduvelor. Văduvele care au probleme financiare, de sănătate sau sunt înconjurate de duşmani, trebuie să se roage şi să ceară ajutor Sfântului Grigorie. El este cunoscut drept cel care, de secole, este apărătorul lor dovedit. Gospodină care nu respectă sărbătoarea, spăla rufe şi aruncă laţuri în curtea casei, după ce a împărţit ofrande pentru morţi, rămâne văduvă.

Un praznic de iertare pentru păcatul avortului. În ziua praznicului, femeile care au păcătuit făcând un avort, trebuie să respecte sărbătoarea. Este bine să facă pomeniri şi să împartă ofrande; prin acest ritual ele pot fi iertate pentru marele lor păcat.

Pelerinaje în lăcaşuri de hram. În ziua de prăznuire a celor Trei Ierarhi sunt benefice pelerinajele în lăcaşurile de cult, care poartă hramul Celor Trei Sfinţi. Tot în această zi, este bine să fie ajutaţi copiii săraci, care doresc să devină preoţi.

Sursa: crestinortodox



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Acestea sunt cele mai geloase zodii de femei. Nu tin cont de nimeni si de nimic

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies