Rostește astăzi cea mai puternică rugăciune pentru vindecare.
Sărbătoare 9 noiembrie: Sfântul vindecător de cancer. Pe data de 9 noiembrie, este prăznuit Sfântul Nectarie Taumaturgul, vindecătorul de cancer.
Sfântul Nectarie Taumaturgul s-a născut pe 1 octombrie 1846, în Silivria, un orăşel din nordul Greciei, primind numele de Anastasie.
La 14 ani pleacă la Constantinopol, pentru studii. În 1866, ajunge în insula Chios, unde lucrează ca pedagog şi dascăl. La 27 de ani, devine monah la Mănăstirea Nea Moni, primind numele de Lazăr.
Citeste si: Rugăciune către Maica Domnului care desface necazurile din viața ta
Citeste si: Blestemul cel mai puternic. Tot ce trebuie să știi despre blesteme și puterea lor, explicat de Lidia Fecioru
Citeste si: Blestemul cel mai puternic. Tot ce trebuie să știi despre blesteme și puterea lor, explicat de Lidia Fecioru
După ce mai mulți slujitori ai Bisericii din Alexandria l-au acuzat pe Nectarie că ar vrea să ia locul patriarhului, este trimis în Grecia, iar Patriarhul Sofronie îi retrage cinstea arhierească. Întemeiază Mănăstirea Sfânta Treime din insula Eghina, unde rămâne până la sfârşitul vieţii.
Deşi moare din cauza cancerului, el este vindecător de cancer şi de alte boli grave, scrie crestinortodox.ro. Trupul său este descoperit neputrezit şi izvorând mir.Moaştele Sfântului Nectarie se găsesc la:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti (părticele din moaştele sale sunt prezente aici din anul 2002);
- biserica "Sfântul Nectarie" din cartierul Alexandru cel Bun, din Iaşi (în anul 2006, la hramul Cuvioasei Parascheva din Iaşi, Înalt Preasfinţitul Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses şi Eghina, a dăruit pe 15 octombrie, o părticică din moaştele sfântului acestei biserici)
- paraclisul Mănăstirii "Maica Domnului- Bucuria neaşteptată" din Mănăstirea rupestră Şinca Veche, judeţul Braşov (moaştele au fost dăruite de Mănăstirea Grigoriu din Sfântul Munte Athos);
-Manastirea Putna;
- Catedrala arhiepiscopală din Galaţi.
Rugăciunea pentru vindecare, făcătoare de minuni
O, preasfinte și întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, primește această puțină rugăciune de la noi, nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor și ajutător preaminunat scăpând și către sfânt chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinți ne rugăm ție: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia și ticăloșia noastră.
Minunile și ajutorul tău ne-au făcut și pe noi, ticăloșii și scârbiții, să te chemăm să ne vii în ajutor. Știm, o, alesule ierarh, de mulțimea tămăduirilor pe care le-ai făcut, nou doctor fără-de-arginți arătându-te. Nu cunoaștem nici suferință și nici durere pe care să nu le poți alina.
Nu cunoaștem nici o boală căreia tu să nu îi poți aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci și pe mulți bolnavi i-ai ajutat să se întărească în credință și în răbdare, și să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor.
Îngenunchind, ne rugăm ție, Sfinte Ierarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugăciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri.
Către Acela roagă-te, ca să fim și noi ajutați și miluiți cu rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăviți, ca să binecuvântăm pe Dumnezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!
foto: doxologia.ro.