Sărbătoare mare astăzi: Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul! Ce să nu faci NICIODATĂ! Este păcat MARE!
Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Pe 29 august este praznicul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul. În această zi, conform tradiției, nu este bine să folosim cuțitul, care amintește de acest moment, ci totul se rupe cu mâna. De asemenea, din 29 august, în unele părți ale țării, se ține post până pe 14 septembrie, când are loc Înălțarea Sfintei Cruci.
Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul.
În ziua de 29 august nu e bine să te cerți cu nimeni și nici sî împrumuți cu bani. Dacă vrei să ajuți pe cineva, oferă mai degrabă lucruri care pot fi de ajutor precum îmbrăcăminte sau mâncare.
Aceste obiceiuri, chiar dacă sunt respectate de veacuri, nu au nicio legătură cu ceea ce scrie în Sfânta Scriptură. De altfel, obiceiurile și tradițiile diferă de la o regiune la alta, chiar și când vorbim despre aceeași sărbătoare.
Interpretările privind interdicțiile și lucrurile pe care e bine să le facem depind de cultura locală.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Icoana cu Ioan Botezătorul având capul tăiat amintește de chipul și viața îngerească pe care acest mare sfânt le-a avut și de sfârșitul său mucenicesc, spun majoritatea teologilor ortodocși.
Toată viața sa, Sfântul Ioan Botezătorul a dus un trai pustnic și a urmat Cuvântul lui Dumnezeu întocmai.Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Capul Sfântului Ioan Botezătorul are o istorie aparte. Acesta a fost tăiat la ordinul lui Irod, după ce Ioan l-a mustrat pentru relațiile sale cu femeile, nelegitime și imorale. Capul lui Ioan Botezătorul a fost de trei ori pierdut și de trei ori aflat.
Din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul se mai păstrează astăzi o parte a capului la Mănăstirea Dochiariu din Sfântul Munte, o altă parte la Geamia Mare din Damasc, una la muzeul Top Kapi din Constantinopol, parte a maxilarului la Mănăstirea Stavronikita, tot la Sfântul Munte și alte fragmente la Mănăstirile Iviron, Pantokratoros și Sfântul Pantelimon din Sfântul Munte.
Citeste si: Serialul toamnei, „Lacrimi la Marea Neagra”, are premiera luni, 2 septembrie, de la ora 20:00, la Kanal D
Citeste si: Noul serial, Lacrimi la Marea Neagră, începe la Kanal D din 2 septembrie!
Citeste si: O supervedetă din România a născut la 46 de ani! A ținut sarcina secretă timp de 8 luni!