Sărbătoare mare astăzi: Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul! Ce să nu faci NICIODATĂ! Este păcat MARE!

Sărbătoare mare astăzi: Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul! Ce să nu faci NICIODATĂ! Este păcat MARE!
Sărbătoare mare astăzi: Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul! Ce să nu faci NICIODATĂ! Este păcat MARE!

Sărbătoare mare astăzi: Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul! Ce să nu faci NICIODATĂ! Este păcat MARE!

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Pe 29 august este praznicul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul. În această zi, conform tradiției, nu este bine să folosim cuțitul, care amintește de acest moment, ci totul se rupe cu mâna. De asemenea, din 29 august, în unele părți ale țării, se ține post până pe 14 septembrie, când are loc Înălțarea Sfintei Cruci.

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Potrivit tradițiilor și superstițiilor din popor, că în ziua praznicului Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, este recomandat să nu consumăm fructe sau legume cu formă rotundă, care simbolizează capul celui care l-a botezat pe Iisus Hristos în râul Iordanului.

În ziua de 29 august nu e bine să te cerți cu nimeni și nici sî împrumuți cu bani. Dacă vrei să ajuți pe cineva, oferă mai degrabă lucruri care pot fi de ajutor precum îmbrăcăminte sau mâncare.

Joi, când are loc acest praznic, este interzis să folosești cuțitul. Conform unei credințe populare, în această zi e bine să rupi orice cu mâna, în semn de respect față de momentul religios despre care se face amintire.

Aceste obiceiuri, chiar dacă sunt respectate de veacuri, nu au nicio legătură cu ceea ce scrie în Sfânta Scriptură. De altfel, obiceiurile și tradițiile diferă de la o regiune la alta, chiar și când vorbim despre aceeași sărbătoare.

Interpretările privind interdicțiile și lucrurile pe care e bine să le facem depind de cultura locală.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Icoana cu Ioan Botezătorul având capul tăiat amintește de chipul și viața îngerească pe care acest mare sfânt le-a avut și de sfârșitul său mucenicesc, spun majoritatea teologilor ortodocși.

Toată viața sa, Sfântul Ioan Botezătorul a dus un trai pustnic și a urmat Cuvântul lui Dumnezeu întocmai.

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul.   Capul Sfântului Ioan Botezătorul are o istorie aparte. Acesta a fost tăiat la ordinul lui Irod, după ce Ioan l-a mustrat pentru relațiile sale cu femeile, nelegitime și imorale. Capul lui Ioan Botezătorul a fost de trei ori pierdut și de trei ori aflat.

Dincolo de această legendă fascinantă, există câteva superstiții populare mai apropiate vremurilor noastre pe care le respectă foarte mulți români, în special la sate.

Din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul se mai păstrează astăzi o parte a capului la Mănăstirea Dochiariu din Sfântul Munte, o altă parte la Geamia Mare din Damasc, una la muzeul Top Kapi din Constantinopol, parte a maxilarului la Mănăstirea Stavronikita, tot la Sfântul Munte și alte fragmente la Mănăstirile Iviron, Pantokratoros și Sfântul Pantelimon din Sfântul Munte.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Serialul toamnei, „Lacrimi la Marea Neagra”, are premiera luni, 2 septembrie, de la ora 20:00, la Kanal D

Citeste si: Noul serial, Lacrimi la Marea Neagră, începe la Kanal D din 2 septembrie!

Citeste si: O supervedetă din România a născut la 46 de ani! A ținut sarcina secretă timp de 8 luni!

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies