Sărbătoare mare duminică. Un sfânt important apare în calendar. Mulți români îi poartă numele

Sărbătoare mare duminică. Un sfânt important apare în calendar. Mulți români îi poartă numele
Sărbătoare mare duminică. Un sfânt important apare în calendar. Mulți români îi poartă numele

Sărbătoare duminică. Pe 15 septembrie 2019, creștinii-ortodocși îl pomenesc pe Sfântul ierarh Iosif cel Nou de la Partos.

Iosif s-a născut în 1568, în orașul Raguza, din Dalmatia. După ce tatăl lui a murit, s-a mutat în Ohrida, un oraș la sud de Dunăre, alături de mama sa, conform crestinortodox.ro.

La numai 15 ani, intra în mănăstirea Maicii Domnului din Ohrida, acolo unde a slujit timp de cinci ani. După aceea, s-a dus pe Muntele Athos, la Mănăstirea Pantocrator, loc unde s-a călugărit, primind astfel numele de Iosif.

Citeste si: SĂRBĂTOARE MARE astăzi! Ce să nu faci sub nicio formă de Înălțarea Sfintei Cruci! Este păcat mare!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sărbătoare importantă sâmbătă, pe 1 septembrie. De ce trebuie să ții cont

Citeste si: Sărbătoare mare pe 30 august. Milioane de români au acest nume!

Rugăciune către Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos

Preabunule si intru-tot-laudate Parinte Iosife, pastorul si invatatorul celor ce alearga cu credinta la a ta folosire si cu rugaciune fierbinte te cheama pe tine, grabeste de ne ajuta si noua celor ce cu credinta si cu dragoste savarsim pomenirea ta, stand rugator catre Atotmilostivul Dumnezeu, pentru ca dreapta credinta sa se intareasca si sa sporeasca si toata crestinatatea sa fie ingradita si pazita prin

sfintele tale rugaciuni, de certurile cele lumesti si de toata dezbinarea si neintelegerea. Si pentru ca Domnul Dumnezeul nostru sa ne acopere si sa ne apere de tot raul: de foamete, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, de incalcarea noastra de alte neamuri, de robie, de prapadul razboiului, de toate bolile si ranile cele aducatoare de moarte si de cumplita moarte cea prin dezlantuirea puterilor fara de zagaz ale firii.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies