Sărbători de iarnă 2020! Când se împodobeşte bradul de Crăciun? Cele mai frumoase obiceiuri şi tradiţii ale zilei!

Povestea bradului de Crăciun!
Povestea bradului de Crăciun!

Semnificația și obiceiurile împodobirii bradului de Crăciun, încă din cele mai vechi timpuri.

O brad frumos.. cu cetina tot verde… este vestitul colind despre bradul de Crăciun.

Unul dintre cele mai importante elemente ale Crăciunului, pe lângă colinde, masă tradițională îmbelșugată, cu mâncăruri alese și specifice perioadei pe care o traversăm, este bradul. Împodobirea lui se face, de regulă, în Ajunul Crăciunului, adică în ziua de  24 decembrie  , în fiecare an.

Cum mulți așteaptă luna decembrie cu nerăbdare, de obicei se "fură" startul împodobitului frumosului brad. El este dus în casele oamenilor fie artificial, fie natural și împodobit cu multe luminițe, globulețe şi ghirlade întregi de beteală și dulciuri, ce bucură privirea oricărei persoane. Iar cei care au animale de companie ştiu că bradul devine instantaneu distracţia prietenilor noştri necuvântători.

Încă din vechile timpuri, oamenii împodobeau crengi de brad sau chiar bradul în sine, după mai multe obiceiuri specifice fiecarui loc în parte

În Roma Antică, romanii își împodobeau casele cu ramuri de dafin la trecere dintre ani. În zona nordică, oamenii împodobeau deja cu crengi de brad pentru a se feri de spiritele rele, iar culoarea verde a copacului le dădea speranţa unei primăveri cu belşug.

În Evul Mediu, casele erau împodobite cu pomi, în zonele Alsacia și Lorena, dar nu cu ocazia Crăciunului, ci doar cu cea a Anului Nou.

De aici tradiția se extinde în Franța, Spania, Italia și Elveția.

Citeste si: Sărbători de iarnă 2020. Cele mai frumoase mesaje şi urări de Crăciun!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Povestea bradului de Crăciun!
Povestea bradului de Crăciun[Sursa foto: PixaBay]

În Epoca Modernă, este posibil că pomul de Crăciun să provină de la nordici, care obișnuiau să-și decoreze casele cu ramuri de brad și de vâsc, obicei păstrat și în cazul coroniței de brad.

Împodobirea pomului de Crăciun  a devenit una dintre cele mai iubite datini atât în mediul urban cât și în mediul rural. În seara de Ajun, părinții le citesc micuţilor povestioare, care mai de care mai interesante, ale braduţilor 

Citeste si: Sărbători de iarnă 2020: Rețeta de fursecuri pentru Crăciun!

Sărbători de iarnă 2020
Sărbători de iarnă 2020[Sursa foto: PixaBay]

Nu uitați că îngerul şi steaua ce pot fi puse în vârful pomului, reprezintă, în tradiție “îngerii sau steaua de la Betleem”, de la nașterea Domnului.

Noi vă urăm Sărbători fericite în 2020, un an...tumultuos, şi sperăm că "Moşul" vă va aduce speranţă şi bucurie în suflete.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies