Semnificația și obiceiurile împodobirii bradului de Crăciun, încă din cele mai vechi timpuri.
O brad frumos.. cu cetina tot verde… este vestitul colind despre bradul de Crăciun.
Unul dintre cele mai importante elemente ale Crăciunului, pe lângă colinde, masă tradițională îmbelșugată, cu mâncăruri alese și specifice perioadei pe care o traversăm, este bradul. Împodobirea lui se face, de regulă, în Ajunul Crăciunului, adică în ziua de 24 decembrie , în fiecare an.
Încă din vechile timpuri, oamenii împodobeau crengi de brad sau chiar bradul în sine, după mai multe obiceiuri specifice fiecarui loc în parte
În Roma Antică, romanii își împodobeau casele cu ramuri de dafin la trecere dintre ani. În zona nordică, oamenii împodobeau deja cu crengi de brad pentru a se feri de spiritele rele, iar culoarea verde a copacului le dădea speranţa unei primăveri cu belşug.
În Evul Mediu, casele erau împodobite cu pomi, în zonele Alsacia și Lorena, dar nu cu ocazia Crăciunului, ci doar cu cea a Anului Nou.
De aici tradiția se extinde în Franța, Spania, Italia și Elveția.Citeste si: Sărbători de iarnă 2020. Cele mai frumoase mesaje şi urări de Crăciun!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
În Epoca Modernă, este posibil că pomul de Crăciun să provină de la nordici, care obișnuiau să-și decoreze casele cu ramuri de brad și de vâsc, obicei păstrat și în cazul coroniței de brad.
Împodobirea pomului de Crăciun a devenit una dintre cele mai iubite datini atât în mediul urban cât și în mediul rural. În seara de Ajun, părinții le citesc micuţilor povestioare, care mai de care mai interesante, ale braduţilor
Citeste si: Sărbători de iarnă 2020: Rețeta de fursecuri pentru Crăciun!
Nu uitați că îngerul şi steaua ce pot fi puse în vârful pomului, reprezintă, în tradiție “îngerii sau steaua de la Betleem”, de la nașterea Domnului.
Noi vă urăm Sărbători fericite în 2020, un an...tumultuos, şi sperăm că "Moşul" vă va aduce speranţă şi bucurie în suflete.