Cel mai bun caltaboș cu orez și carne, prezentat după o rețetă uşoară, ca la bunica acasă!
Sărbătorile de iarnă sunt unele dintre cele mai așteptate zile ale anului, atât de către adulţi, cât şi de copii. Ce poate fi mai frumos decât aceste Sărbători care, practic, te fac să petreci mai mult timp alături de familie, să pregătești mâncare delicioasă tradițională, să asculți colinde alături de cei dragi şi sa primești daruri de la Moș Crăciun. Frumusețea acestei tradiții în România este reprezentată şi de diversitate.
În privința superstițiilor locale, oamenii cred că nu ai voie să cureți casa în ziua de Crăciun, să speli hainele sau să mături podelele, deoarece este un păcat. Animalele primesc multă hrană și o felie simbolică de pâine, să se mențină sănătoase în anul următor.
Sărbătorile de iarnă în 2020! Venim în întâmpinarea gospodinelor cu o rețetă de caltaboș cu orez și carne, exact ca la bunica acasă
Citeste si: Mesaje de Ajunul Crăciunului 2020! Cele mai frumoase mesaje pentru Ajunul Crăciunului!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingredientele pentru caltaboș cu orez și carne
-
1.5 kg organe de la porc (plămân, splina, ficat și inima)
-
500 g carne
-
2 cepe
-
Sare
-
Piper
-
Condimente
-
500 g orez fiert
-
Intestine bine spălate de la porc
Citeste si: Rețeta de fursecuri pentru Crăciun, ideale pentru sărbătorile de iarnă 2020!
Modul de preparare al caltaboșului cu orez și carne
Se fierb organele de porc și carnea în apă cu sare, iar apoi se dau prin mașina de tocat mărunt. Ceapa tocată și prăjită se amestecă cu organele de porc tocate. Se adaugă în compoziție orezul fiert și se umplu intestinele cu amestecul obținut. Se mai fierb încă 15 sau 20 de minute la foc mic, apoi se dau la rece.
Poftă bună, oameni frumoşi! Sperăm că v-a plăcut reţeta noastră de caltaboş cu orez şi carne, şi vă mai aşteptăm pe kfetele.ro cu noi surprize. Sărbători fericite alături de cei dragi!