Sărbători de iarnă 2020! Rețeta celui mai bun lebăr de casă pentru masa de Crăciun!

lebăr de casa
lebăr de casa

Cel mai bun lebăr, prezentat după o rețetă uşor de gătit, ca la bunica acasă!

Lebărul face parte din paleta largă de mâncare tradiţională preferată de români în preajma Sărbătorilor de iarnă. Fiecare gospodină încearcă, în această perioadă, să surprindă familia și invitații cu cele mai gustoase preparate, mai ales că traversăm o perioadă când apreciem lucrurile simple, care ne împlinesc.

Rețeta celui mai bun lebăr de casă pentru masa de Crăciun!

Situaţia delicată în care se află oamenii de pretutindeni ne-a învăţat să nu mai punem preț pe lucruri efemere, care nu au o așa mare însemnătate.

Dar, să revenim la...lebărul nostru. Alegerea ingredientelor pentru acest preparat de casă este cheia succesului şi îţi va aduce aprecierea tuturor. Iar acum, trebuie să îţi spunem că ai nevoie doar de un pix şi de o foaie ca să notezi reţeta celui mai bun lebăr de casă al Sărbătorilor din 2020.

Citeste si: Sărbători de iarnă 2020. Reţetă piftie de porc sau curcan, pas cu pas

Ingrediente pentru lebărul de casă

  • 1 ficat de porc

  • 700 g carne de porc

  • o bucată slănină afumată (cantitate în funcție de preferință)

  • 2 cepe

  • intestine pentru umplut inima sau alte organe

  • foi de dafin

  • condimente

  • sare

  • piper

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

lebăr de casa
Lebăr de casa

Citeste si: Sărbători de iarnă 2020: Rețeta de fursecuri pentru Crăciun!

Modul de preparare a lebărului de casă

Ficatul, carnea și alte organe de porc se pun la fiert împreună cu sare și condimente.

După ce fierb, scoateţi spuma care se formează deasupra oalei și adăugați ceapă. Dați prin mașina de tocat organele, carnea și ceapa și adăugați zeama din oală până când obțineți consistenţa dorită. Adăugaţi compoziția în intestinele foarte bine spălate și puneţi-le la fiert, în altă apă, pentru încă 30 de minute. Înțeapă intestinul din loc în loc, ca să nu facă bule de aer. După ce lebărul a fiert, se dă la rece.

Se poate servi şi cu alte preparate tradiționale cum ar fi toba, piftia de porc sau curcan, caltaboșul şi cârnații de casă.

Vă urăm Sărbători liniştite, luminate şi frumoase alături de cei dragi. Şi nu în ultimul rând...poftă bună!



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies