Cel mai bun lebăr, prezentat după o rețetă uşor de gătit, ca la bunica acasă!
Lebărul face parte din paleta largă de mâncare tradiţională preferată de români în preajma Sărbătorilor de iarnă. Fiecare gospodină încearcă, în această perioadă, să surprindă familia și invitații cu cele mai gustoase preparate, mai ales că traversăm o perioadă când apreciem lucrurile simple, care ne împlinesc.
Rețeta celui mai bun lebăr de casă pentru masa de Crăciun!
Situaţia delicată în care se află oamenii de pretutindeni ne-a învăţat să nu mai punem preț pe lucruri efemere, care nu au o așa mare însemnătate.
Citeste si: Sărbători de iarnă 2020. Reţetă piftie de porc sau curcan, pas cu pas
Ingrediente pentru lebărul de casă
-
1 ficat de porc
-
700 g carne de porc
-
o bucată slănină afumată (cantitate în funcție de preferință)
-
2 cepe
-
intestine pentru umplut inima sau alte organe
-
foi de dafin
-
condimente
-
sare
-
piper
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Sărbători de iarnă 2020: Rețeta de fursecuri pentru Crăciun!
Modul de preparare a lebărului de casă
Ficatul, carnea și alte organe de porc se pun la fiert împreună cu sare și condimente.
După ce fierb, scoateţi spuma care se formează deasupra oalei și adăugați ceapă. Dați prin mașina de tocat organele, carnea și ceapa și adăugați zeama din oală până când obțineți consistenţa dorită. Adăugaţi compoziția în intestinele foarte bine spălate și puneţi-le la fiert, în altă apă, pentru încă 30 de minute. Înțeapă intestinul din loc în loc, ca să nu facă bule de aer. După ce lebărul a fiert, se dă la rece.Se poate servi şi cu alte preparate tradiționale cum ar fi toba, piftia de porc sau curcan, caltaboșul şi cârnații de casă.
Vă urăm Sărbători liniştite, luminate şi frumoase alături de cei dragi. Şi nu în ultimul rând...poftă bună!