In orice carte de bucate se gasesc aceste doua ingrediente – sare si piper, care dau gust mancarii si savoare, insa chiar este adevarat?
Sarea este importanta pentru organism, deoarece unul din cele 4 gusturi este cel sarat, iar consumata in cantitate redusa sarea ne ajuta organismul sa functioneze si echilibreaza celelalte gusturi ale mancarii, fara a o face exact sarata.
Piperul este altceva – Piperul este in special un condiment asa cum este cimbrul, busuoicul, insa in foarte multe retete se gaseste impreuna cu sarea. El nu are proprietati de a regla balansul de sodiu in organism, ci doar scoate in evidenta, partea picanta din mancare.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Urmatoarea data cand vei pune sare si piper gandeste-te – Faci asta din obisnuinta sau faci asta pentru ca piperul chiar trebuie sa fie in acea reteta?
Sursa: www.doctorulzilei.ro