Apa din Marea Moarta este de 8.6 ori mai sarata decat apa din orice ocean si este foarte limpede.
Sa inoti intr-o astfel de apa sarata este extrem de calmant, nu numai datorita starii de bine pe care o poti avea atunci cand plutesti, ci si pentru mineralele au un efect relaxant asupra muschilor. Dupa o astfel de baie, pielea ramane elastica, hidratata si catifelata, acest efect ramanand activ chiar si cateva ore. Poti obtine aceste lucruri la tine acasa, folosind sarurile de mare.
Efectele terapeutice ale baii in apa bogata in minerale sunt cunoscute inca de la grecii antici – Herodot si Hipocrat au proclamat in scrierile lor efectele curative
ale bailor in izvoarele naturale, punand astfel bazele balneoterapiei. Se spune ca Cleopatra a apreciat atat de mult calitatile noroiului si apei din Marea Moarta, incat l-a convins pe iubitul ei Marc Antoniu sa cucereasca regiunea, pentru a avea resurse nelimitate.
S-a dovedit clinic ca sulfatul de magneziu, cunoscut sub numele de sare amara sau sare Epsom (denumire data dupa numele orasului englez in care a fost descoperita, in 1695), amelioreaza durerile musculare si accelereaza vindecarea ranilor.
Pentru ca mineralele pot fi absorbite in celule prin piele, adeptii bailor cu saruri de mare sustin ca o asftel de baie poate scadea tensiunea arteriala.
Oamenii de stiinta din Israel au studiat efectele sarurilor si noroiului din Marea Moarta asupra pielii, constatand ca acesti compusi minerali imbunatatesc metabolismul celular, stimuleaza circulatia sanguina si protejeaza pielea impotriva radiatiilor solare.
Sa inoti intr-o astfel de apa sarata este extrem de calmant, nu numai datorita starii de bine pe care o poti avea atunci cand plutesti, ci si pentru mineralele au un efect relaxant asupra
muschilor. Dupa o astfel de baie, pielea ramane elastica, hidratata si catifelata, acest efect ramanand activ chiar si cateva ore. Poti obtine aceste lucruri la tine acasa, folosind sarurile de mare.
Efectele terapeutice ale baii in apa bogata in minerale sunt cunoscute inca de la grecii antici – Herodot si Hipocrat au proclamat in scrierile lor efectele curative ale bailor in izvoarele naturale, punand astfel bazele balneoterapiei.
Se spune ca Cleopatra a apreciat atat de mult calitatile noroiului si apei din Marea Moarta, incat l-a convins pe iubitul ei Marc Antoniu sa cucereasca regiunea, pentru a avea resurse nelimitate.
S-a dovedit clinic ca sulfatul de magneziu, cunoscut sub numele de sare amara sau sare Epsom (denumire data dupa numele orasului englez in care a fost descoperita, in 1695), amelioreaza durerile musculare si accelereaza vindecarea ranilor. Pentru ca mineralele pot fi absorbite in celule prin piele, adeptii bailor cu saruri de mare sustin ca o asftel de baie poate scadea tensiunea arteriala.
Oamenii de stiinta din Israel au studiat efectele sarurilor si noroiului din Marea Moarta asupra pielii, constatand ca acesti compusi minerali imbunatatesc metabolismul celular, stimuleaza circulatia sanguina si protejeaza pielea impotriva radiatiilor solare.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro