Mama Cristinei Șișcanu a împărtășit cu urmăritorii fiicei ei care este rețeta sarmalelor ca în Republica Moldova.
Cristina Șișcanu este mereu activă pe rețelele de socializare și împarte cu urmăritorii ei trucuri din beauty, lifestyle, dar și rețete din bucătărie. De această dată, Cristina Șișcanu a avut ajutor în prepararea sarmalelor ca în Republica Moldova, așa că mama ei a dezvăluit, pas cu pas, cum prepară această rețetă.
„Sarmale ca la noi, ca în Republica Moldova, cu foi de varză dulce, pe care le opărim și opărim puțin și ardeii.” Rețeta sarmalelor ca în Ungheni, dezvăluită de mama Cristinei Șișcanu
Atunci când are ajutor în bucătărie, Cristina Șișcanu apelează cu încredere la mama ei, alături de care pregătește rețete specifice zonei din care vine, și anume din Republica Moldova. De această dată, a împărțit cu urmăritorii rețeta sarmalelor din Ungheni, iar mama Cristinei a povestit, pas cu pas, cum le prepară, dar și ingredientele pe care le folosește.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- foi de varză
- ardei
- ceapă
- morcovi
- țelină
- carne cuburi
- ulei
- sare
- piper
- sos de roșii
- orez
„Sarmale ca la noi, ca în Republica Moldova, cum se fac la Ungheni.
Eu pun ceapă mai multă, că au gustul mai bun, morcovi, o bucată de țelină și, bineînțeles, carne, orez și mărar. Foi de varză dulce, le opărim, și opărim puțin și ardeii. Tăiem la rând tot și călim puțin. Tăiem și carnea cubulețe, eu o tai, nu o toc, fiecare cum dorește. Dăm morcovul prin răzătoare, la fel și țelina, și călim totul în tigaie. Punem ulei după ochi, adică nu punem mult.
„Pastă de tomate, cu un pic de apă, puțin borș, sare și punem peste sarmale și ardei.” Cum prepară compoziția în care fierb sarmalele
Dacă noi eram obișnuiți să punem sarmalele la fiert și să așteptăm până sunt gata, mama Cristinei Șișcanu dezvăluie cum prepară compoziția în care se fierb sarmalele și ardei în oală. Pentru acest lucru avem nevoie de puțin sos de roșii, apă, borș, iar după ce dăm un clocot aceste compoziții, o turnăm peste sarmale și le lăsăm la fiert.
„Punem carnea, o adăugăm la toată umplutura și o amestecăm. Punem într-un bol totul, unde amestecăm cu orezul și mărarul. Condimentăm cu sare și puțin piper negru, apoi pregătim foile de varză și ardeii. Opărim puțin și orezul, nu foarte mult, oricum fierbe repede. Opărim și varza să fie moale. Punem peste umplutură și sare și apă fiartă, pentru a nu fi uscată umplutura. După ce umplem ardeii și sarmalele, îi punem într-o oală și le învelim cu niște frunze de varză. Pregătim zeama pe care o torni peste. Pastă de tomate, cu un pic de apă, puțin borș și sare și punem peste sarmale și ardei. Sarmalele și ardeii sunt gata! Sunt foarte, foarte bune!”, a mai povestit mama Cristinei Șișcanu.