„Sarmale ca la noi, ca în Republica Moldova, cu foi de varză dulce, pe care le opărim și opărim puțin și ardeii.” Mama Cristinei Șișcanu a preparat sarmale ca în Ungheni!

„Sarmale ca la noi, ca în Republica Moldova, cu foi de varză dulce, pe care le opărim și opărim puțin și ardeii.” Mama Cristinei Șișcanu a preparat sarmale ca în Ungheni!
„Sarmale ca la noi, ca în Republica Moldova, cu foi de varză dulce, pe care le opărim și opărim puțin și ardeii.” Mama Cristinei Șișcanu a preparat sarmale ca în Ungheni!

Mama Cristinei Șișcanu a împărtășit cu urmăritorii fiicei ei care este rețeta sarmalelor ca în Republica Moldova.

Cristina Șișcanu este mereu activă pe rețelele de socializare și împarte cu urmăritorii ei trucuri din beauty, lifestyle, dar și rețete din bucătărie. De această dată, Cristina Șișcanu a avut ajutor în prepararea sarmalelor ca în Republica Moldova, așa că mama ei a dezvăluit, pas cu pas, cum prepară această rețetă.

„Sarmale ca la noi, ca în Republica Moldova, cu foi de varză dulce, pe care le opărim și opărim puțin și ardeii.” Rețeta sarmalelor ca în Ungheni, dezvăluită de mama Cristinei Șișcanu

Citește și: „Ești sclavul meu, execuți tot ce spun eu. Eu sunt cea care dau ordine.” Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu au clarificat lucrurile! Cine este șeful la ei în casă și cine câștigă mai mult?

Cristina Șișcanu
Cristina Șișcanu[Sursa foto: Instagram-Cristina Șișcașu]

Citește și: „Cui îi place să se uite în oglindă și să dea șuncile pe afară?” Cristina Șișcanu vorbește despre obiceiurile nesănătoase din alimentație. Vedeta a tras un semnal de alarmă în mediul online!

Atunci când are ajutor în bucătărie, Cristina Șișcanu apelează cu încredere la mama ei, alături de care pregătește rețete specifice zonei din care vine, și anume din Republica Moldova.  De această dată, a împărțit cu urmăritorii rețeta sarmalelor din Ungheni, iar mama Cristinei a povestit, pas cu pas, cum le prepară, dar și ingredientele pe care le folosește.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente:

  • foi de varză
  • ardei
  • ceapă
  • morcovi
  • țelină
  • carne cuburi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • sos de roșii
  • orez

„Sarmale ca la noi, ca în Republica Moldova, cum se fac la Ungheni.

Eu pun ceapă mai multă, că au gustul mai bun, morcovi, o bucată de țelină și, bineînțeles, carne, orez și mărar. Foi de varză dulce, le opărim, și opărim puțin și ardeii. Tăiem la rând tot și călim puțin.  Tăiem și carnea cubulețe, eu o tai, nu o toc, fiecare cum dorește. Dăm morcovul prin răzătoare, la fel și țelina, și călim totul în tigaie. Punem ulei după ochi, adică nu punem mult.
Cine vrea, pune mai mult. Punem pastă de tomate, poți pune ce vrei, tomate să fie. Ori sos, ori pastă. Când aveam roșii în grădină, puneam din grădină. Mărarul e tăiat.”,
a povestit mama Cristinei Șișcanu.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Pastă de tomate, cu un pic de apă, puțin borș, sare și punem peste sarmale și ardei.” Cum prepară compoziția în care fierb sarmalele

Dacă noi eram obișnuiți să punem sarmalele la fiert și să așteptăm până sunt gata, mama Cristinei Șișcanu dezvăluie cum prepară compoziția în care se fierb sarmalele și ardei în oală. Pentru acest lucru avem nevoie de puțin sos de roșii, apă, borș, iar după ce dăm un clocot aceste compoziții, o turnăm peste sarmale și le lăsăm la fiert.

„Punem carnea, o adăugăm la toată umplutura și o amestecăm. Punem într-un bol totul, unde amestecăm cu orezul și mărarul. Condimentăm cu sare și puțin piper negru, apoi pregătim foile de varză și ardeii. Opărim puțin și orezul, nu foarte mult, oricum fierbe repede. Opărim și varza să fie moale. Punem peste umplutură și sare și apă fiartă, pentru a nu fi uscată umplutura. După ce umplem ardeii și sarmalele, îi punem într-o oală și le învelim cu niște frunze de varză. Pregătim zeama pe care o torni peste. Pastă de tomate, cu un pic de apă, puțin borș și sare și punem peste sarmale și ardei. Sarmalele și ardeii sunt gata! Sunt foarte, foarte bune!”, a mai povestit mama Cristinei Șișcanu.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

„Este un desert rapid, ușor de făcut și gustos. Prunele sunt foarte bune, reglează tranzitul.” Rețeta de prune deshidratate umplute cu miez de nucă și cremă de smântână a Cristinei Șișcanu

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies