Chef Adi Hădean a dezvăluit, pas cu pas, cum pregătește sarmalele cu carne de porc și ce ingredient adaugă pentru aroma.
Adi Hădean, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, reușește să facă magie în bucătărie de fiecare dată și să împartă rezultate de excepție cu toți cei care iubesc gastronomia. De la mâncărurile tradiționale până la cele mai complicate, fiecare preparat este explicat, iar imaginile vorbesc adesea de la sine. Atunci când toate informațiile sunt la îndemână, fiecare pas este mult mai ușor de realizat iar noi, mai aproape de mâncarea preferată, fără să trebuiască să petrecem foarte mult timp în bucătărie.
Cum pregătește chef Adi Hădean sarmalele cu carne de porc?
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de supă cremă de mazăre. Acest preparat necesită doar 5 ingrediente de bază!
De această dată, chef Adi Hădean a explicat cum pregătește sarmale din carne de porc, iar pentru cei care le doresc de post, carnea poate fi înlocuită cu hribi. Menționează cantitățile exacte de ingrediente de care are nevoie, apoi amestecă totul, dar nu înainte să calească ceapa cu 30 ml de ulei și să adauge pastă de tomate alături de condimente.
Carnea este frământată și ea cu sosul de ceapă, apoi se formează sarmalele. În oala în care sunt fierte se completează pentru aroma cu crenguțe de cimbru, afumătură după gust și felii de roșii. “Vă las rețeta asta de sarmale că poate vă trebuie. Dacă le vreți de post, înlocuiți porcul cu ghebe, aceeași cantitate după ce au fost gătite cel puțin 20 de minute. Sau cu hribi, dacă aveți. Sigur, scoateți oul. Așadar, spor și succes: sarmale din carne de porc (1 kg amestec).- 600 g carne de porc (carne lucru)
- 100 g orez
- 100 g ceapă albă
- 100 g pastă tomate
- 60 g ou
- 15 g sare
- 5 g leuștean uscat
- 5 g mărar uscat
- 5 g cimbru uscat
- 5 g piper măcinat
Ceapa se toacă mărunt, se călește cu orezul (30 ml ulei la cantitatea asta) și pasta de tomate, se amestecă cu sarea, piperul și plantele aromatice. Carnea tocată mărunt se frământă bine cu oul și sosul de ceapă. Se formează sarmalele, se fierb pe foc mic, în apă amestecată cu pastă de tomate. Pentru completarea aromei, la fiert se adaugă crenguțe de cimbru, afumătură după gust, felii de tomate.”,
View this post on Instagram