Chef Adi Hădean a dezvăluit, pas cu pas, cum pregătește sarmalele cu carne de porc și ce ingredient adaugă pentru aroma.
Adi Hădean, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, reușește să facă magie în bucătărie de fiecare dată și să împartă rezultate de excepție cu toți cei care iubesc gastronomia. De la mâncărurile tradiționale până la cele mai complicate, fiecare preparat este explicat, iar imaginile vorbesc adesea de la sine.
Cum pregătește chef Adi Hădean sarmalele cu carne de porc?
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de supă cremă de mazăre. Acest preparat necesită doar 5 ingrediente de bază!
De această dată, chef Adi Hădean a explicat cum pregătește sarmale din carne de porc, iar pentru cei care le doresc de post, carnea poate fi înlocuită cu hribi.
- 600 g carne de porc (carne lucru)
- 100 g orez
- 100 g ceapă albă
- 100 g pastă tomate
- 60 g ou
- 15 g sare
- 5 g leuștean uscat
- 5 g mărar uscat
- 5 g cimbru uscat
- 5 g piper măcinat
Ceapa se toacă mărunt, se călește cu orezul (30 ml ulei la cantitatea asta) și pasta de tomate, se amestecă cu sarea, piperul și plantele aromatice. Carnea tocată mărunt se frământă bine cu oul și sosul de ceapă. Se formează sarmalele, se fierb pe foc mic, în apă amestecată cu pastă de tomate. Pentru completarea aromei, la fiert se adaugă crenguțe de cimbru, afumătură după gust, felii de tomate.”, a povestit Adi Hădean.