Roxana Blenche a pregătit sarmale în foi de varză proaspătă.
Roxana Blenche deja a obișnuit să împartă rețete delicioase cu urmăritorii săi, astfel că de această dată a dezvăluit rețeta sarmalelor de vară, în foi de varză proaspătă, care se realizează rapid, iar rezultatul este pe măsură.
Ingrediente:
- O varză proaspătă
- 3 cepe
- 200 ml ulei
- Sare
- O legătură de mărar
- Două linguri boia dulce
- Două linguri paste de tomate
- 150 grame de orez
- 1 kg carne tocată porc
- O roșie tăiată cuburi deasupra
Cum realizează Roxana Blenche compoziția pentru sarmale
Citește și: Pandișpan cu vișine. O alegere minunată, cu o notă de dulceață care va încânta pe oricine
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Roxana începe prin a tăia cotorul unei verze, pe care o pune la fiert în apă cu sare și exfoliază treptat câte o frunză. Adaugă trei cepe la călit în ulei de floarea-soarelui, cu un praf de sare, apoi adaugă o legătură de mărar tocat pe deasupra și două lingurițe cu vârf de boia dulce. Toată această compoziție este adăugată cu două lingurițe de pastă de tomate și 150 g de orez, apoi se adaugă peste kilogramul de carne tocată.
Modul de preparare al sarmalelor, rețeta Roxanei Blenche
După ce compoziția este gata, adaugă piper proaspăt măcinat, mărar și sare după gust, dacă mai este nevoie. Ia foile de varză și începe să ruleze sarmalele, iar varza rămasă este tocată și pusă pe fundul oalei, cu o legătură de mărar. Deasupra sarmalelor adaugă cubulețe de roșii cu mărar tocat, iar atunci când sunt gata, sunt servite cu smântână și ardei iute. „Adăugăm piper proaspăt măcinat, mărar și amestecăm totul foarte bine. Mai adăugăm sare dacă este nevoie. Luăm foile de varză opărită și începem să rulăm sarmalele. Restul de varză tocată am pus-o pe fundul oalei cu o legătură de mărar, am așezat totul frumos. După care am luat o roșie, am tăiat-o cubulețe mai mari, am așezat deasupra, am pus din nou frunză de varză, apă și la fiert. În sarmale de vară nu se pune suc de roșii, se pun cuburi de roșii. Este absolut delicios. La noi se mănâncă foarte mult aceste sarmale în sezonul de vară. Punem smântână pe deasupra, un ardei iute și să avem poftă bună. Ce bune sunt!”, a mai spus Roxana Blenche.