Aceasta reteta de sarmale este delicioasa. Iata cum sa prepari sarmalele ca sa iasa perfecte.
Ingrediente:
– 1 kg de carne tocata (porc si vita)
– 1-2 verze murate
– 250 g orez
– 200 g bacon
– 3-4 linguri de pasta de tomate
– 2-3 linguri de ulei
– 4-5 cepe
– 1 morcov (optional)
– 1 legatura de marar verde
– sare, piper, cimbru, foi de dafin
Preparare:
Se aleg foile pentru sarmale. Varza conteaza mult – foile trebuie sa fie subtiri.
Se lasa la scurs.
Intr-o tigaie incapatoare se incalzeste uleiul si se caleste putin ceapa tocata marunt.
Se adauga orezul spalat si scurs bine.
Se lasa cateva minute, timp in care se amesteca si apoi se adauga 1/2 cana de apa.
Se lasa pe foc pana scade apa, se amesteca din cand in cand.
Se adauga apoi carnea tocata, sarea, piperul, cimbrul (toate dupa gust).
Se lasa sa fiarba cateva minute, pana se schimba complet culoarea carnii, timp in care se amesteca sa nu se prinda.
Se da deoparte tigaia, se lasa putin la racit. Se adauga si mararul tocat.
Se trece la impachetat sarmalele.