Sarmale din carne de vita si porc - Cea mai buna reteta de Craciun

Sarmale din carne de vita si porc - Cea mai buna reteta de Craciun
Sarmale din carne de vita si porc - Cea mai buna reteta de Craciun

Aceasta reteta de sarmale este delicioasa. Iata cum sa prepari sarmalele ca sa iasa perfecte.

Ingrediente:

– 1 kg de carne tocata (porc si vita)
– 1-2 verze murate
– 250 g orez
– 200 g bacon
– 3-4 linguri de pasta de tomate
– 2-3 linguri de ulei
– 4-5 cepe
– 1 morcov (optional)
– 1 legatura de marar verde
– sare, piper, cimbru, foi de dafin

Preparare:

Se aleg foile pentru sarmale. Varza conteaza mult – foile trebuie sa fie subtiri.
Se lasa la scurs.

Intr-o tigaie incapatoare se incalzeste uleiul si se caleste putin ceapa tocata marunt.
Se adauga orezul spalat si scurs bine.

Se lasa cateva minute, timp in care se amesteca si apoi se adauga 1/2 cana de apa.


Se lasa pe foc pana scade apa, se amesteca din cand in cand.

Se adauga apoi carnea tocata, sarea, piperul, cimbrul (toate dupa gust).
Se lasa sa fiarba cateva minute, pana se schimba complet culoarea carnii, timp in care se amesteca sa nu se prinda.

Se da deoparte tigaia, se lasa putin la racit. Se adauga si mararul tocat.
Se trece la impachetat sarmalele.

Citeste continuarea pe CuraDeMiere.ro



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Asa faci cel mai gustos strudel pentru masa de Craciun - Reteta ca la bunica acasa

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies