Aceasta reteta de sarmale este incredibil de gustoasa! Vezi aici cum se prepara.
Ingrediente
1 kg carne tocata mixta( porc si vita)
4 cepe mari
o cescuta ulei de floarea soarelui
o cana orez
1/2 cutie rosii cuburi
o lingura marar tocat
300 gr piept de porc afumat
2-3 crengute de cimbru
1 lingurita cimbru tocat
o capatana de varza murata
1 cutie de
400 gr rosii cuburi
1 mana de malai
sare si piper dupa gust
Alegem o varza murata cu frunza subtire, sa se vada prin ea.
Fiind subtire ,sarmalele se vor infasura usor si vor fierbe bine.
De la frunze luam doar varfurile ,restul ,taiem fideluta subtire.
Dupa ce am pregatit frunzele ne ocupam de umplutura.
Tocam ceapa marunt ,apoi o punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins.
Calim
cateva minute ,adaugam si orezul si-l calim putin si pe el.
Adaugam si sosiile cuburi ,mai lasam sa dea un clocot apoi dam
deoparte .Punem cimbrul si verdeata(marar de preferat) ,eu am pus
putin patrunjel tocat ,si amestecam bine.
Dupa ce s-a racit ,amestecam cu carnea tocata si mana de malai.
Potrivim de sare si piper.
Amestecam totul foarte bine pana ce se simte ca ,compozitia este legata.
Incepem rulatul sarmalutelor.
Cotoarele frunzelor le-am tocat fideluta subtire.
Intr-o tigaie ,am pus putin ulei si pieptul de porc taiat
fasiute subtiri mici.
Am calit putin slaninuta apoi am adaugat varza tocata pe care am
calit-o cateva minute.
Am adaugat apoi cutia de rosii cuburi si putina sare.
Pe fundul cratitei unde am fiert sarmalele se pun tije uscate de
marar sau crengute uscate de cires) apoi am asezat sarmalutele ,deasupra lor am rasturnat varza calita
cu slaninuta ,cateva crengute de cimbru si apa fierbinte
cat sa le acopere.
Am fiert la foc usor o ora ,dupa am adaugat o cana de vin alb si le-am bagat in cuptor, inca 30-40 minute.
Se servesc cu mamaliguta calda ,ardei iute si un vin alb demi sec.
Ingrediente
1 kg carne tocata mixta( porc si vita)
4
cepe mari
o cescuta ulei de floarea soarelui
o cana orez
1/2 cutie rosii cuburi
o lingura marar tocat
300 gr piept de porc afumat
2-3 crengute de cimbru
1 lingurita cimbru tocat
o capatana de varza murata
1 cutie de 400 gr rosii cuburi
1 mana de malai
sare si piper dupa gust
Alegem o varza murata cu frunza subtire, sa se vada prin ea .Fiind subtire ,sarmalele se vor infasura usor si vor fierbe bine.De
la frunze luam doar varfurile ,restul ,taiem fideluta subtire .Dupa ce am pregatit frunzele ne ocupam de umplutura.
Tocam ceapa marunt ,apoi o punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins.
Calim cateva minute ,adaugam si orezul si-l calim putin si pe el .Adaugam si sosiile cuburi ,mai lasam sa dea un clocot apoi damdeoparte .Punem cimbrul si verdeata(marar de preferat) ,eu am pusputin patrunjel tocat ,si amestecam bine.
Dupa ce s-a racit ,amestecam cu carnea tocata si mana de malai .Potrivim de sare si piper.
Amestecam totul foarte
bine pana ce se simte ca ,compozitia este legata.
Incepem rulatul sarmalutelor.
Cotoarele frunzelor le-am tocat fideluta subtire.
Intr-o tigaie ,am pus putin ulei si pieptul de porc taiatfasiute subtiri mici.
Am calit putin slaninuta apoi am adaugat varza tocata pe care amcalit-o cateva minute.
Am adaugat apoi cutia de rosii cuburi si putina sare .Pe fundul cratitei unde am fiert sarmalele se pun tije uscate de marar sau crengute uscate de cires) apoi am asezat sarmalutele ,deasupra lor am rasturnat varza calitacu slaninuta ,cateva crengute de
cimbru si apa fierbintecat sa le acopere.
Am fiert la foc usor o ora ,dupa am adaugat o cana de vin alb si le-am bagat in cuptor, inca 30-40 minute.
Se servesc cu mamaliguta calda ,ardei iute si un vin alb demi sec.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro