Sarmale turcești în foi de viță. Tradiționale și nemaipomenit de gustoase!

retete de mancare gatita

Sarmale turcești în foi de viță

Sarmalele turcești în foi de viță se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Sarmale turcești în foi de viță.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Sarmale turcești în foi de viță, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Sarmale turcești în foi de viță

Rețeta delicioasă de Sarmale turcești în foi de viță, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Sarmale turcești în foi de viță este de 30 de minute

Timp de preparare - o ora

Timp total -  o ora si 30 de minute

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Rețeta de Sarmale turcești în foi de viță este pentru 6 persoane

retete pentru cina
Sarmale turcești în foi de viță[Sursa foto: freepik]

Ingrediente –  Sarmale turcești în foi de viță

  • 500 g de foi de viță în saramură 
  • 250 g de orez 
  • 3 cepe de dimensiuni mai mari 
  • 3 roșii mari 
  • 3 linguri de pastă de tomate 
  • o legătură de pătrunjel proaspăt 
  • 1/2 de legătură de mărar proaspăt 
  • 300 ml de ulei de măsline 
  • 200 g de carne de vită, tocată 
  • 2 linguri de semințe de pin prăjite, opțional 
  • 3 lămâi feliate 
  • sare 
  • piper negru măcinat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

sarmale in foi de vita cu orez
Sarmale turcești în foi de viță[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare -  Sarmale turcești în foi de viță

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru rețeta de astăzi, este să începeți prin a pregăti frunzele de viță de vie. Așadar, le vom scoate pe acestea din borcan și le vom lăsa la scurs într-o sită. 
  2. Între timp, ne vom ocupa și de roșii, pe care le vom curăța de coajă și le vom toca, cât mai mărunt cu putință.
    De asemenea, același lucru vom face și cu ceapa. 
  3. În continuare, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom turna uleiul, iar deasupra ceapa. Aceasta se va căli timp de aproximativ 5 minute la foc mic, până va deveni translucidă și se va înmuia. Imediat apoi, este momentul să adăugăm peste ceapă și orezul, carnea tocată, ingrediente care se mai vor mai căli pentru încă 5 minute.
    Abia apoi vom adăuga și roșiile tocate, și vom amesteca bine toate ingredientele pentru ca ulterior să le condimentăm cu sare, piper, pătrunjel tocat, mărar tocat, dar și pasta de tomate. 
  4. În continuare, peste toată această compoziție se va adăuga și o cană de apă clocotită, semințele de pin prăjite, în cazul în care ați optat să le utilizați, și amestecăm toate compoziția. Lăsăm timp de aproximativ 5 minute să fiarbă la foc, apoi oprim focul și lăsăm tot amestecul să se răcească. Frunzele de viță de vie le vom așeza rând pe rând pe o suprafață netedă, iar cu ajutorul unei linguri vom lua din umplutura care s-a răcit între timp, și vom așeza puțin pe fiecare frunză, pentru a-l rula cât mai ușor cu putință, astfel încât să formăm o sărmăluță potrivită, lateralele acestora fiind băgate în exterior iar ulterior luate cât mai strâns cu putință. Același procedeu se aplică și restul frunzelor și compoziției. 
  5. În continuare, vom așeza toate sarmalele în viță de vie într-o oală de dimensiuni mai mari, una lângă alta, formând astfel 2-3 straturi. Sarmalele se stropesc cu restul uleiului de măsline rămas de la călit, iar peste acestea vom așeza și feliile de lămâie. Completează amestecul cu 2 pahare de apă, acoperim oala cu un capac și fierbem timp de aproximativ 40 de minute la foc mic. 
  6. După acest interval de timp, vom îndepărta oala de pe foc, iar ulterior vom aștepta ca sărmăluțele în viță de vie să se răcească, pentru a putea fi servite așa cum vă doriți. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

sarmale in foi de vita
Sarmale turcești în foi de viță[Sursa foto: freepik]

Citește și: Secretul celor mai bune găluște pentru supă. Bucură-te de o supă savuroasă cu cele mai bune găluște!



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Spaghete negre cu fructe de mare. Mai gustoase decât crezi!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies