Sarmalele turcești în foi de viță se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Sarmale turcești în foi de viță.
Rețetă de Sarmale turcești în foi de viță
Rețeta delicioasă de Sarmale turcești în foi de viță, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Sarmale turcești în foi de viță este de 30 de minute
Timp de preparare - o ora
Timp total - o ora si 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de Sarmale turcești în foi de viță este pentru 6 persoane
Ingrediente – Sarmale turcești în foi de viță
- 500 g de foi de viță în saramură
- 250 g de orez
- 3 cepe de dimensiuni mai mari
- 3 roșii mari
- 3 linguri de pastă de tomate
- o legătură de pătrunjel proaspăt
- 1/2 de legătură de mărar proaspăt
- 300 ml de ulei de măsline
- 200 g de carne de vită, tocată
- 2 linguri de semințe de pin prăjite, opțional
- 3 lămâi feliate
- sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Sarmale turcești în foi de viță
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru rețeta de astăzi, este să începeți prin a pregăti frunzele de viță de vie. Așadar, le vom scoate pe acestea din borcan și le vom lăsa la scurs într-o sită.
- Între timp, ne vom ocupa și de roșii, pe care le vom curăța de coajă și le vom toca, cât mai mărunt cu putință.
- În continuare, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom turna uleiul, iar deasupra ceapa. Aceasta se va căli timp de aproximativ 5 minute la foc mic, până va deveni translucidă și se va înmuia. Imediat apoi, este momentul să adăugăm peste ceapă și orezul, carnea tocată, ingrediente care se mai vor mai căli pentru încă 5 minute. Abia apoi vom adăuga și roșiile tocate, și vom amesteca bine toate ingredientele pentru ca ulterior să le condimentăm cu sare, piper, pătrunjel tocat, mărar tocat, dar și pasta de tomate.
- În continuare, peste toată această compoziție se va adăuga și o cană de apă clocotită, semințele de pin prăjite, în cazul în care ați optat să le utilizați, și amestecăm toate compoziția. Lăsăm timp de aproximativ 5 minute să fiarbă la foc, apoi oprim focul și lăsăm tot amestecul să se răcească. Frunzele de viță de vie le vom așeza rând pe rând pe o suprafață netedă, iar cu ajutorul unei linguri vom lua din umplutura care s-a răcit între timp, și vom așeza puțin pe fiecare frunză, pentru a-l rula cât mai ușor cu putință, astfel încât să formăm o sărmăluță potrivită, lateralele acestora fiind băgate în exterior iar ulterior luate cât mai strâns cu putință. Același procedeu se aplică și restul frunzelor și compoziției.
- În continuare, vom așeza toate sarmalele în viță de vie într-o oală de dimensiuni mai mari, una lângă alta, formând astfel 2-3 straturi. Sarmalele se stropesc cu restul uleiului de măsline rămas de la călit, iar peste acestea vom așeza și feliile de lămâie. Completează amestecul cu 2 pahare de apă, acoperim oala cu un capac și fierbem timp de aproximativ 40 de minute la foc mic.
- După acest interval de timp, vom îndepărta oala de pe foc, iar ulterior vom aștepta ca sărmăluțele în viță de vie să se răcească, pentru a putea fi servite așa cum vă doriți. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Secretul celor mai bune găluște pentru supă. Bucură-te de o supă savuroasă cu cele mai bune găluște!