Cafeaua la ibric rămâne în continuare în topul preferințelor. Există însă o rețetă specială, pentru ca aroma să fie perfectă, iar gustul desăvârșit.
Pentru foarte multă lume, nu există dimineață perfectă fără o cafea aromată și fierbinte. Oricine știe să facă această băutură, cel puțin la prima vedere. Pentru a obține însă o ceașcă de cafea irezistibilă, trebuie să urmați câțiva pași.
Secretul celei mai bune cafele la ibric
Chiar dacă acum există mai multe modalități de a prepara cafeaua, cea la ibric rămâne în top. Unii spun chiar că nu există cafea mai bună decât cea făcută la ibric. Dacă vreți să vă aduceți aminte de cafeaua de altădată, puteți să renunțați pentru o zi la cea cumpărată sau cea preparată la cafetieră și să încercați să vă preparați acasă o cafea la ibric.
Pentru asta, aveți nevoie de un ibric, bineînțeles, de apă și de cafea. Cei care beau cafeaua îndulcită, trebuie să pună și zahăr sau miere, după preferințe.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Primul lucru pe care trebuie să-l știți este că la 100 de ml de apă se pun, de obicei, 10 grame de cafea.
În schimb, dacă vă place cafeaua tare, puteți ajunge chiar și la 20 de grame de cafea la 100 de ml de apă. Aveți însă grijă să nu depășiți această cantitate, ca să nu aveți probleme de sănătate, mai ales dacă știți că veți consuma mai multe cești de cafea de-a lungul zilei.
Cum se prepară cafeaua la ibric
După ce ați stabilit ce cantitate de cafea folosiți, vă puteți apuca să o pregătiți. Ideal ar fi să aveți cafea proaspăt râșnită. În acest fel, cafeaua își va păstra aroma și va fi mult mai gustoasă. De asemenea, râșniți cafeaua cât mai fin, ca să nu fie nevoie să strecurați zațul la final.
Puneți apă rece într-un ibric, în funcție de câtă cafea vreți să faceți. Lăsați apa pe foc până când începe să fiarbă. De-abia atunci puneți cantitatea de cafea dorită. În cazul în care vreți să adăugați și zahăr, puneți-l în apă de la început. Acesta se va dizolva fără probleme până când va fierbe apa.
După ce ați pus cafeaua, mai lăsați un pic pe foc, să mai dea într-un clocot și apoi dați ibricul la o parte de pe aragaz. Înainte de a turna cafeaua în cești, mai așteptați puțin. După aceea, luați cu o linguriță din spuma de cafea și puneți în fiecare ceașcă. De-abia apoi turnați cafeaua propriu-zisă.