Află din rândurile următoare care sunt cele mai bune 11 gustări fără carbohidrați și fără zahăr.
Fiecare
În ceea ce privește alimentația, trebuie să avem în vedere cele trei mese pe zi, dar și gustările, care de multe ori reprezintă o adevărată provocare, mai ales că avem tendința de a opta pentru alimente bogate în carbohidrați și cu mult zahăr.
Există totuși alternative sănătoase, care pe lângă faptul că sunt sănătoase, sunt și foarte delicioase. Descoperă din rândurile următoare care sunt acestea.
Migdalele
Citește și: Secretul energiei zilnice. Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci zilnic unt de arahide
Citește și: Magia avocado-ului. Beneficiile nebănuite asupra sănătății atunci când mănânci un avocado in fiecare zi
Migdalele reprezintă o alternativă perfectă a gustărilor nesănătoase. Acestea sunt bogate în grăsimi mononesaturate sănătoase și reprezintă o sursă bună de magneziu și calciu. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că sunt foarte sănătoase, migdalele sunt si sățioase. Astfel, poți beneficia de proprietățile lor, fără să ți se facă foame la câteva minute după ce le-ai consumat.
Cu toate acestea, este important ca atunci când consumăm migdale, să ținem cont de moderație. Specialiștii în domeniu recomandă să nu depășim doza de 23 de migdale.
Avocado
Avocado este din ce în ce mai des popularizat și introdus în diferite meniuri, iar acest lucru se datorează în mare parte proprietăților sale uimitoare. Acest fruct este bogat în grăsimi sănătoase și potasiu, fiind perfect pentru reglarea tensiunii arteriale și pentru buna funcționare a inimii.
Măslinele
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Măslinele sunt, de asemenea, o alternativă sănătoasă pe care o putem lua în calcul atunci când ne planificăm gustările. Acestea reprezintă o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate și vitamina E, având efecte antioxidante, care contribuie la buna funcționare a inimii, la sănătatea celulară și la îmbunătățirea sistemului osos.
Acestea pot fi introduse în salată, dar și mâncate direct, dar nu mai mult de 10 măsline, dacă vrem să menținem un echilibru alimentar și să scădem în greutate.
Brânza
Fie că vorbim despre brânza din lapte de vacă, de oaie sau de capră, acesta este un aliment bogat în calciu și proteine, benefic pentru sănătatea oaselor. De asemenea, datorită conținutului ridicat de probiotice, brânza contribuie și la îmbunătățirea digestiei. Astfel, constituie o alternativă sănătoasă de gustare, care poate fi introdusă în o mulțime de combinații.
Ouăle
Ouăle au numeroase beneficii asupra organismului. Acesta lucru se datorează conținutului ridicat de proteine de calitate, care ne oferă în același timp senzația de sațietate și elimină pofta de zahăr. Pe lângă conținutul ridicat de antioxidanți, care ajută la sănătatea creierului și a ochilor, ouăle sunt bogate în vitaminele A, D și B12. Pentru a beneficia de proprietățile lor, fără să ne temem pentru greutatea noastră, specialiștii în domeniu recomandă să nu depășim porția de 3 ouă pe zi, iar acestea se recomandă să fie fierte.
Nuci de Macadamia
Nucile de Macadamia sunt cunoscute ca fiind cele mai sănătoase și mai bogate în vitamine și minerale nuci. De aceea, introducerea lor în alimentație constituie o decizie înțeleaptă, mai ales datorită grăsimilor sănătoase, care contribuie la scăderea colesterolului rău, dar și al conținutului ridicat de fibre, care ajută la digestie.
Atunci când vine vorba de consumul lor, avem de asemenea o mulțime de alternative. Astfel, fie că le consumăm simple sau în combinație cu alte fructe, trebuie totuși să nu depășim 10-12 nuci pe porție.
Gustările cu alge marine
Deși gustările cu alge marine reprezintă o variantă mai puțin convențională, acestea trebuie luate în calcul datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate. Algele au numeroase elemente nutritive, cum ar fi iodul, acizi grași Omega 3, dar și numeroase vitamine și minerale, precum calciul, vitamina K și acidul folic. Astfel, printre principalele beneficii pe care algele marine le aduc asupra organismului nostru sunt: contribuie la susținerea funcției tiroidei, oferă organismului nostru energia de care are nevoie pe întreg parcursul zilei, combat inflamația, detoxifică organismul și ajută la eliminarea toxinelor.
Carne uscată
Atunci când îți dorești să ronțăi ceva între mese, poți să alegi ca alternativă carnea uscată. Este un produs nu foarte cunoscut de către români, dar prezent în supermarketuri și cu numeroase beneficii asupra organismului, datorită conținutul ridicat de proteine, fier și vitamina B. Astfel, datorită conținutului ridicat de proteine, carnea uscată ne oferă senzația de sațietate pe întreg parcursul zilei, fiind o sursă excelentă de energie.
Cu toate acestea, se recomandă citirea cu atenție a etichetei, astfel încât să alegeți o variantă sănătoasă, fără zahăr adăugat.
Bețișoare de țelină cu unt de arahide
Această combinație, deși de asemenea poate părea una neconvențională, este perfectă pentru o gustare sănătoasă și sățioasă, datorită proprietăților pe care țelina și untul de arahide le au. Astfel, prin intermediul acestor două alimente, asigurăm necesarul de vitamine, minerale, proteine și fibre de care organismul nostru are nevoie.
Felii de castraveți cu guacamole
O altă combinație de succes este reprezentată de feliile de castraveți cu guacamole, care îmbină perfect consistența cremoasă a sosului cu gustul crocant al castraveților. De asemenea, reprezintă și o alternativă sănătoasă și extrem de benefică pentru organism, datorită conținutului ridicat de antioxidanți, grăsimi benefice și potasiu.
Budinca cu semințe de chia
Semințele de chia sunt numite superalimente, datorită numeroaselor beneficii pe care acestea le au asupra organismului, oferind în același timp senzația de sațietate, care ne însoțește pe întreg parcursul zilei. Despre semințele de chia este important să ținem cont că acestea sunt renumite pentru conținutului lor de acizi grași Omega 3, care promovează sănătatea creierului și reduce inflamația. De asemenea, datorită conținutului ridicat de fibre, semințele de chia asigură o bună sănătate digestivă și o sațietate prelungită. Pe lângă acestea, au și un conținut ridicat de magneziu, calciu și fosfor.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.