Acest aspect poate să fie influențat, în cazul în care Ordonanța Trenuleț se va implementa, anul viitor.
Veniturile pot scădea cu până la 30-40%, dacă în anul 2025 nu se vor mai acorda voucherele de vacanță. În cazul în care acest lucru chiar se va întâmpla, ar reprezenta o lovitură pentru toți cei care fac parte din turismul românesc. Chiar Asociația Națională a Agențiilor de Turism protestează față de Ordonanța Trenuleț, cea care ar putea da peste cap stabilitatea veniturilor și a turismului.
Scad sau nu, veniturile din cauza voucherelor de vacanță care nu se mai acordă
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
”În goana după cârpirea Bugetului afectat de pomeni electorale gratuite, Guvernul României dă dovadă de lipsă de viziune şi de înțelegere a mecanismelor economice: vrea să taie chiar acele măsuri care generează venituri la buget și pe care le-a garantat deja prin lege. Tăierea voucherelor de vacanță:
- va îngheța sau anula investițiile în infrastructura turistică. Hoteluri noi și modernizate de 4 și 5 stele aflate în proiect nu vor mai fi construite.
- va anula succesul ultimilor ani de eliminare a turismului la negru, numărul unităților clasificate s-a dublat în ultimii 10 ani.
- balanța valutară va fi grav afectată, miliarde de euro vor lua drumul Greciei, Turciei, Bulgariei în loc să rămână în țară.
- sindicatele anticipează revoltele angajaților care vor fi lipsiți atât de prime, creșteri salariale, cât și de concedii. Sănătatea angajaților, nevoia de refacere, tratament sau recuperare nu contează pentru guvern.”, arată ANAT, conform newsweek.
"Este un act de nepăsare față de cetățenii români și o demonstrație clară a lipsei de viziune și responsabilitate. Într-o societate normală, voucherele de vacanță ar fi considerate o investiție strategică, care stimulează economia, menține banii în țară și contribuie la crearea unui climat economic sănătos. Eventuala eliminare a voucherelor de vacanță ar arunca România înapoi cu 20 de ani, anulând toate progresele făcute în acești ani. Ar fi o măsură distructivă ce va rămâne în istorie ca o dovadă a incapacității de a gestiona politici publice care să construiască o economie modernă și competitive.”,