Scapă de transpiraţia excesivă respectând aceste cinci sfaturi!

Scapă de transpiraţia excesivă respectând aceste cinci sfaturi!
Scapă de transpiraţia excesivă respectând aceste cinci sfaturi!

Transpirația este un proces normal prin care organismul își reglează temperatura.

Atunci când ne este cald- transpirăm, iar după ce umezeala se evaporă- ne răcorim. Este un mit faptul că prin transpirație se elimină toxine, picăturile de sudoare fiind foarte curate, dar care pot căpăta miros neplăcut la contactul cu bacteriile de pe suprafața pielii.

Cu toate că este o funcție obișnuită a corpului, transpirația ne poate deranja, în special atunci când ne pomenim cu pete pe haine și suntem în public.

În același timp, există persoane care se confruntă cu transpirația excesivă, numită hiperhidroză, și care poate ascunde afecțiuni precum hipertiroidismul.

Dacă ești incomodat de transpirația excesivă, iar asta îți cauzează stres și scăderea încrederii de sine, poți să faci câteva investigații medicale prin care să excluzi următoarele cauze care pot duce la apariția transpirației excesive: disfuncții ale tiroidei, sarcina, perimenopauza, diabet, anxietate.

Dacă, însă, ai eliminat cauzele de mai sus, respectă aceste sfaturi care te vor ajuta să reduci din transpirația excesivă:

Folosește un antiperspirant înainte de somn

În timp ce deodorantele sunt produse care maschează mirosul, antiperspirantele blochează canalele sudoripare, astfel încât transpirația nu ajunge pe piele. Dacă le vei aplica pe pielea curată și uscată înainte de a te pune la somn, ingredientele antiperspirantului vor avea timp sa acționeze peste noapte, astfel încât a doua zi vei transpira mai puțin sau deloc. Este posibil sa nu funcționeze din prima, așa că urmează pașii mai multe nopți la rând.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Majoritatea produselor antiperspirante pot fi achiziționate din farmacii online, iar în lista de ingrediente regăsim clorura de aluminiu care este o sare metalică ce ajută în lupta cu transpirația.

Poartă haine din materiale naturale și încălțăminte lejeră

Pe perioada verii poartă haine subțiri și largi, în culori deschise, confecționate din bumbac.

Alte fibre naturale care permit pielii să respire sunt lâna și mătasea, potrivite pentru lunile mai reci.

Tălpile transpiră și ele, cu atât mai mult în hiperhidroză. Vara poartă sandale, iar atunci când optezi pentru adidași, poartă ciorapi sport care sunt concepuți să absoarbă mai multă umezeală. De asemenea, încălțămintea din materiale ca bumbacul sau pielea naturală ajută picioarele să respire, astfel încât cantitatea de transpirație este redusă.

Evită anumite băuturi și alimente

Mâncarea picantă încurajează transpirația, deoarece corpul încearcă să regleze temperatura ridicată din interior. De asemenea, cafeaua stimulează glandele suprarenale, iar odată tulburate acestea influențează creșterea nivelului de hormoni. Acest fapt poate duce la o apariția transpirației excesive. De asemenea, evită alcoolul și băuturile calde în general.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Ajustează regimul alimentar

În același timp, există alimente cu efect calmant asupra glandelor sudoripare și a întregului organism. Printre acestea se numără: alimentele cu conținut crescut de calciu (de exemplu, produsele lactate), migdalele, bananele, ovazul, fructele și legumele cu conținut ridicat de apă (pepene roșu, struguri, broccoli, spanac, varză roșie), uleiul de măsline, cartofii dulci, ceaiul verde rece.

Renunță la fumat sau redu numărul de țigări fumate pe zi

Nicotina ce pătrunde în organism în timpul fumatului- asemenea cofeinei- crește temperatura corpului, face inima să bată mai repede și determină glandele sudoripare să lucreze suplimentar. Spre urmare, renunțarea la fumat contribuie la reducerea transpirației excesive, dar aduce și alte beneficii pentru sănătate.

În concluzie, câteva mici schimbări în stilul de viață pot duce la îmbunătățiri majore a confortului de zi cu zi. Ai grijă de sănătatea ta!



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies