Scapă de transpiraţia excesivă respectând aceste cinci sfaturi!

Scapă de transpiraţia excesivă respectând aceste cinci sfaturi!
Scapă de transpiraţia excesivă respectând aceste cinci sfaturi!

Transpirația este un proces normal prin care organismul își reglează temperatura.

Atunci când ne este cald- transpirăm, iar după ce umezeala se evaporă- ne răcorim. Este un mit faptul că prin transpirație se elimină toxine, picăturile de sudoare fiind foarte curate, dar care pot căpăta miros neplăcut la contactul cu bacteriile de pe suprafața pielii.

Cu toate că este o funcție obișnuită a corpului, transpirația ne poate deranja, în special atunci când ne pomenim cu pete pe haine și suntem în public.

În același timp, există persoane care se confruntă cu transpirația excesivă, numită hiperhidroză, și care poate ascunde afecțiuni precum hipertiroidismul.

Dacă ești incomodat de transpirația excesivă, iar asta îți cauzează stres și scăderea încrederii de sine, poți să faci câteva investigații medicale prin care să excluzi următoarele cauze care pot duce la apariția transpirației excesive: disfuncții ale tiroidei, sarcina, perimenopauza, diabet, anxietate.

Dacă, însă, ai eliminat cauzele de mai sus, respectă aceste sfaturi care te vor ajuta să reduci din transpirația excesivă:

Folosește un antiperspirant înainte de somn

În timp ce deodorantele sunt produse care maschează mirosul, antiperspirantele blochează canalele sudoripare, astfel încât transpirația nu ajunge pe piele. Dacă le vei aplica pe pielea curată și uscată înainte de a te pune la somn, ingredientele antiperspirantului vor avea timp sa acționeze peste noapte, astfel încât a doua zi vei transpira mai puțin sau deloc. Este posibil sa nu funcționeze din prima, așa că urmează pașii mai multe nopți la rând.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Majoritatea produselor antiperspirante pot fi achiziționate din farmacii online, iar în lista de ingrediente regăsim clorura de aluminiu care este o sare metalică ce ajută în lupta cu transpirația.

Poartă haine din materiale naturale și încălțăminte lejeră

Pe perioada verii poartă haine subțiri și largi, în culori deschise, confecționate din bumbac.

Alte fibre naturale care permit pielii să respire sunt lâna și mătasea, potrivite pentru lunile mai reci.

Tălpile transpiră și ele, cu atât mai mult în hiperhidroză. Vara poartă sandale, iar atunci când optezi pentru adidași, poartă ciorapi sport care sunt concepuți să absoarbă mai multă umezeală. De asemenea, încălțămintea din materiale ca bumbacul sau pielea naturală ajută picioarele să respire, astfel încât cantitatea de transpirație este redusă.

Evită anumite băuturi și alimente

Mâncarea picantă încurajează transpirația, deoarece corpul încearcă să regleze temperatura ridicată din interior. De asemenea, cafeaua stimulează glandele suprarenale, iar odată tulburate acestea influențează creșterea nivelului de hormoni. Acest fapt poate duce la o apariția transpirației excesive. De asemenea, evită alcoolul și băuturile calde în general.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ajustează regimul alimentar

În același timp, există alimente cu efect calmant asupra glandelor sudoripare și a întregului organism. Printre acestea se numără: alimentele cu conținut crescut de calciu (de exemplu, produsele lactate), migdalele, bananele, ovazul, fructele și legumele cu conținut ridicat de apă (pepene roșu, struguri, broccoli, spanac, varză roșie), uleiul de măsline, cartofii dulci, ceaiul verde rece.

Renunță la fumat sau redu numărul de țigări fumate pe zi

Nicotina ce pătrunde în organism în timpul fumatului- asemenea cofeinei- crește temperatura corpului, face inima să bată mai repede și determină glandele sudoripare să lucreze suplimentar. Spre urmare, renunțarea la fumat contribuie la reducerea transpirației excesive, dar aduce și alte beneficii pentru sănătate.

În concluzie, câteva mici schimbări în stilul de viață pot duce la îmbunătățiri majore a confortului de zi cu zi. Ai grijă de sănătatea ta!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies