Scaunul de birou - cum alegi cel mai bun model?

Scaunul de birou - cum alegi cel mai bun model?
Scaunul de birou - cum alegi cel mai bun model?

Zi de zi petrecem foarte mult timp pe scaunul de birou, iar acest lucru poate avea un impact major asupra sanatatii noastre.

Desi foarte multe persoane nu constientizeaza riscurile la care se expun timp de opt ore pe zi sau chiar mai mult, statul pe scaun poate cauza probleme serioase, in special in zona coloanei vertebrale. Viata sedentara si folosirea unui scaun de birou neadecvat contribuie la instalarea durerilor de spate, a afectiunilor ale coloanei cervicale sau picioare obosite. Daca te confrunti cu astfel de situatii, este clar ca ai nevoie de mai multa comoditate si o pozitie optima a corpului.

Exista numeroase scaune de birou de unde poti alege, insa tine cont de cateva criterii importante pentru selectarea modelului potrivit.

Ajustabilitate

Gradul de reglare al scaunului de birou reprezinta cea mai importanta caracteristica a unui astfel de produs. Numeroasele ore de munca sedentara vor fi mult mai usor de suportat daca piesa aleasa sustine coloana intr-o pozitie naturala, fara sa o forteze sau sa o arcuiasca in mod inutil.

Cu cat produsul permite mai multe ajustatri, cu atat este mai ergonomic si se poate plia pe mai multe preferinte si nevoi. Pe piata sunt disponibile scaune de birou la preturi avantajoase care permit reglarea inaltimii, a spatarului, a bratelor, a unghiului de sezut sau a tetierei, pentru a asigura confort sporit.

Inainte de a achizitiona un scaun pentru birou, verifica daca inaltimea poate fi reglata, astfel incat sa stai confortabil, cu talpile pe podea, genunchii la un unghi de 90 de grade, paralel cu coapsele.  

Spatarul trebuie sa se regleze in mai multe pozitii, sa ofere un suport lombar bun si sa nu fie rigid. Postura corecta de sezut pe scaun este la un unghi cuprins intre 90 si 110 grade. Spatarul trebuie sa ofere o usoara inclinare pe spate, iar curba acestuia sa incadreze perfect zona lombara.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Reglarea bratelor la un unghi de 90 de grade este ideala. Acestea trebuie sa fie moi, reglabile pe inaltime si lungime si sa sprijine doar coatele. Tetiera ar trebui ajustata astfel incat sa iti poti sprijini in orice moment ceafa pe ea. De asemenea, un scaun de birou bun trebuie sa aiba sezutul suficient de mare ca sa te poti misca lejer pe el. Este recomandat  ca acesta sa permita reglarea unghiului de inclinatie pentru un confort mai bun.

Material

Tapiteria reprezinta unul dintre factorii de care trebuie sa tii cont atunci cand cauti scaune de birou. Materialul din care este realizat sezutul si spatarul nu trebuie ales la intamplare. Vei simti acest lucru mai ales vara, atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate.

Pielea naturala este cea mai populara optiune, deoarece este rezistenta, eleganta, placuta la atingere si se intretine foarte usor.

Un scaun din piele naturale se potriveste foarte bine intr-o incapere decorata in stil clasic, sali de conferinte sau birouri executive.  

In oficiile moderne sunt adecvate produsele tapitate cu plasa perforata, deoarece sunt foarte comode si ofera pielii sansa de a respira, mai ales daca persoanele care le utilizeaza stau foarte mult pe scaun. Materialele textile sunt foarte versatile si se integreaza usor in orice tip de decor, dar se curata mai greu decat pielea sau plasa.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Stabilitate

Ca sa te bucuri de o buna stabilitate, opteaza pentru un scaun de birou cu 5 picioare. Sunt de preferat rotile care se invart la 360 de grade pentru a se misca cu usurinta. Evita modelele la care marginea din fata se lungeste mai departe decat raza picioarelor, pentru ca risti sa cazi foarte usor. Ia in considerare si suprafata pe care va rula scaunul deoarece nu toate produsele sunt indicate pentru gresie, mocheta, covor sau parchet.

Toate componentele scaunului trebuie sa fie confectionate din materiale rezistente, de calitate, pentru a-ti oferi un echilibru perfect atunci cand lucrezi sau te misti la birou, in functie de nevoi. In mod sigur nu vei putea sa iti desfasori activitatea in liniste si sa stai relaxata atunci cand ai in permanenta senzatia ca vei cadea de pe scaun daca iti schimbi pozitia.

Scaunul de birou este un accesoriu important care trebuie ales cu multa grija. Esential in viata omului modern, acest produs influenteaza sanatatea, buna dispozitie si productivitatea unei persoane, de aceea nu trebuie achizitionat la intamplare. 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies