Scenariu devastator pentru vremea din Romania - Urmeaza fenomene meteo extreme!

Scenariu devastator pentru vremea din Romania - Urmeaza fenomene meteo extreme!
Scenariu devastator pentru vremea din Romania - Urmeaza fenomene meteo extreme!

Directoarea ANM, Elena Mateescu, vorbeşte despre un viitor caracterizat de secetă. Precipitaţiile se vor diminua cu până la 20%.

”Vorbim de lucrări ale solului care să se bazeze pe un număr mic de treceri şi cu pe lucrări în adâncime, care să determine pierderea apei din sol, în condiţia în care conservarea apei rămâne o prioritate pe fondul secetei prelungite”, a arătat directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Fenomene meteo extreme

Elena Mateescu a mai spus că este evidentă creşterea fenomenelor meteorologice extreme: ”Vorbim de mai multă energie în sistem, care, coroborată cu o cantitate mai mare de vapori de apă, determină implicit o intensificare a acestor fenomene. Şi aceasta fie că vorbim de caniculă în perioada de vară, fie că vorbim despre perioade cu precipitaţii abundente pe secvenţe scurte din timp, care pot genera la nivel local viituri rapide după perioade foarte călduroase, fie că vorbim despre fenomenul de viscol, care poate să genereze, în partea de Sud şi Sud-Est a României, intensificări ale vântului ce pot depăşi la rafală 75-90 kilometri pe oră, transport de zăpadă de la sol, astfel încât să vorbim despre troienirea stratului de zăpadă şi înălţimi mai mari de 1-1,5 metri”.

Citeste continuarea AICI.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum va fi vremea în următoarele luni! Prognoza meteo pentru septembrie, octombrie şi noiembrie

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies