Schimbarea la Față a Domnului 2023. Se spală haine în această zi de sărbătoare?

Schimbarea la Față a Domnului 2023. Se spală haine în această zi de sărbătoare?
Schimbarea la Față a Domnului 2023

Află din rândurile de mai jos dacă se spală sau nu haine în ziua Schimbării la Față a Domnului!

Schimbarea la Faţă a Domnului se numără printre cele mai importante sărbători ale anului liturgic, deoarece este unul dintre momentele marcante în care Hristos şi-a arătat slava înainte de Înviere. Astfel, această sărbătoare este prăznuită pe data de 6 august, fiind una dintre cele 12 praznice împărătești, pentru că este momentul în care Hristos şi-a arătat slava dumnezeiască pe Muntele Taborului înaintea a trei dintre Apostoli, Petru, Iacov şi Ioan.

Citește și: Schimbarea la Față a Domnului 2023. Ce le este interzis femeilor să facă pe 6 august

Se spală sau nu haine în ziua de Schimbare la Față a Domnului 2023

Schimbarea la Față a Domnului 2023[Sursa foto: freepik]

Schimbarea la Față a Domnului 2023 este cunoscută și sub numele de "Obrejenia", fiind un cuvânt care provine din limba slavonă și se traduce prin "transformare" sau "transfigurare".

Acesta reflectă momentul în care Isus Hristos și-a arătat slava dumnezeiască pe Muntele Taborului, atunci când fața Lui strălucea ca soarele, iar hainele Lui au devenit strălucitoare ca lumina.

De asemenea, există superstiții populare legate de spălarea hainelor în ziua de Schimbarea la Față a Domnului. Mai precis, se spune că cine spală rufe în această zi s-ar putea umple de ploșnițe și păduchi.

Mai mult decât atât, se mai crede că fetele nu ar trebui să se spele în această zi, iar celor care nu respectă acest lucru nu le va mai crește părul, așa cum nu mai crește iarba.

În ziua Schimbării la față a Domnului le este interzis creștinilor să se scalde în ape curgătoare și să spele rufe la râu, iar animalele nu trebuie scăldate după data de 6 august.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Schimbarea la Față a Domnului 2023. Tradițiile și obiceiurile pe care trebuie să le respecte femeile în această zi

Superstiții de Schimbarea la Față a Domnului 2023

Schimbarea la Față a Domnului 2023[Sursa foto: freepik]

Ziua de 6 august este recunoscută și pentru tradițiile și obiceiurile sale, pe care multă lume le respectă cu sfințenie chiar și în zilele noastre.

  • Se spune că femeile însărcinate care sărbătoresc Schimbarea la Față 2023 vor avea parte de o sarcină ușoară, iar copiii se vor naște sănătoși.
  • În ziua Schimbării la Față a Domnului, oamenii nu trebuie să doarmă afară.
  • Potrivit tradiției, dacă în ziua Schimbării la Față 2023 va fi soare, toamna va fi îmbelșugată, iar dacă va ploua, toamna va fi mohorâtă.
  • De asemenea, se spune că oamenii care nu își pot vedea în această zi de sărbătoare umbra capului la răsăritul soarelui, se vor stinge din viață până la finalul anului.
  • Conform tradiției din ziua de 6 august, persoanele care nu serbează această zi vor fi uscați și gălbejiți ca florile de câmp care încep să se veștejească.
  • Oamenii care mănâncă struguri nesfințiți înainte de 6 august vor avea dureri de burtă.
  • În ziua Schimbării la Față a Domnului nu este bine ca oamenii să se certe, pentru a nu fi morocănoși tot anul.

Schimbarea la Față a Domnului 2023[Sursa foto: freepik]

Rugăciunea de Schimbarea la Față a Domnului 2023

Schimbarea la Față a Domnului 2023[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Doamne Iisuse Hristoase mă rog Ție în această zi de mare sărbătoare.  Tu, care Te-ai Schimbat la Față în prezența ucenicilor Tăi: Petru, Iacov și Ioan, aleși de Tine să te însoțească pe Muntele Tabor, și Le-ai  arătat lor că slava Ta se poate revărsa ca un mir asupra lumii, care să ne binecuvânteze viața de fiecare zi.

La ceas  de mare sărbătoare te  rog, Doamne Iisuse, Tu care ești cu adevărat Raza tatălui Tău,  trimite asupra mea o rază din strălucitoarea Ta lumină ca ea să mă călăuzească în clipele de supărare, când grijile mă sufocă, când nu mai am spor în munca  mea, când dușmanii mă pândesc sau când boala mă învăluie fără să știu.

Schimbarea Ta la Față să mă ajute și pe mine, păcătosul, să găsesc drumul  luminos de care am atâta nevoie, iar sufletul meu împietrit  de necazuri să se elibereze de supărare și de spaima că  viața mea va fi în continuare un coșmar.

Ajută-mă, Doamne Hristoase, să mi se împlinească și marea mea dorință (numește dorința). Ajută-mă în acest moment de cumpănă din viața mea și arată-mi drumul care să-mi schimbe cursul vieții, să nu mai am parte de întuneric, de pagubă, de boală și de răzbunarea dușmanilor adunați în jurul meu ca într-o șerpărie. Amin”. 

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Schimbarea la Față a Domnului 2023. Tradițiile și obiceiurile pe care trebuie să le respecte femeile în această zi

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies