Schimbări majore în sistemul de pensii din România. Cum vor fi afectate femeile care iau peste 4000 de lei pe lună

Schimbări majore în sistemul de pensii din România. Cum vor fi afectate femeile care iau peste 4000 de lei pe lună
Schimbări majore în sistemul de pensii din România. Cum vor fi afectate femeile care iau peste 4000 de lei pe lună

Pentru pensionarii obișnuiți cu calculatoarele și smartphone-urile, vechile manuale de pensii devin niște vechituri. Carnetul de pensie tradițional va fi înlocuit de un nou carnet electronic.

 Aceasta este disponibilă pentru toți pensionarii din România și oferă mult mai multe beneficii decât cea veche.

Citește și: Vouchere de 3000 de lei pentru pensionarele din România! În ce condiții pot intra în posesia banilor în luna martie

Ce avantaje are noul talon de pensie electronic

Pensionarii români întâmpină mari dificultăți în accesarea noului carnet de pensie electronic.

Sistemul online este complicat pentru majoritatea pensionarilor, care renunță de obicei și preferă să folosească sistemul tradițional cunoscut.

Prin urmare, este posibil să treacă mult timp până când documentul, care ar trebui să fie primul pas spre digitalizarea sistemului național de pensii, va ajunge la proprietarul său de drept.

Din nefericire, pensionarii nu știu că certificatul electronic de pensie se face în întregime online, scutindu-i de grija de a aștepta poștașul acasă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pentru a atenua această problemă, puteți obține deja un certificat de pensie electronic, dar procesul poate fi oarecum anevoios, necesitând cel puțin o vizită la oficiul de pensii.

Cum vor fi afectate femeile care iau peste 4000 de lei pe lună
Cum vor fi afectate femeile care iau peste 4000 de lei pe lună[Sursa foto: Pexels.com]

Șeful Casei de Pensii, anunț de ultimă oră privind recalcularea pensiilor

Daniel Baciu, directorul Casei Naționale de Pensii, a anunțat, joi, că pensiile nu vor scădea în urma recalculării. De asemenea, acesta a remarcat că eliminarea inegalităților poate duce, în unele cazuri, la îmbunătățirea veniturilor.

Șeful Casei de Pensii a subliniat că abia în 2023, românii ar putea primi noile pensii, după recalculare. Pensionarii care au plătit deja contribuțiile la sănătate, anul trecut, vor primi banii înapoi

Daniel Baciu a mai declarat că românii cu pensii de peste 4.000 de lei și cărora le-a fost sistată contribuția la sănătate anul trecut au început deja să își primească banii înapoi după decizia CCR.

„Nicio pensie nu va scădea, noi asta urmărim prin recalculare sa eliminăm aceste inechități nu să le amplificăm, dimpotrivă, pentru că există în momentul de față în plată în plată pensionari care au aceeași perioadă contributivă, aceeași vechime în muncă, dar faptul că au ieșit în perioade diferite de timp la pensie, pe acte normative care erau în vigoare la acea

dată există cuantumuri diferite în plată. Noi trebuie să oferim acest act normativ ca să fie adoptat, dar de intrat în vigoare probabil că va intra în anul 2024”, a declarat Daniel Baciu, directorul Casei Naționale de Pensii.

Cum vor fi afectate femeile care iau peste 4000 de lei pe lună
Cum vor fi afectate femeile care iau peste 4000 de lei pe lună[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Femeile din România primesc 500 de Euro de la stat, începând cu 8 martie! Ce trebuie să facă



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Pensiile femeilor din România, recalculate! Orice pensionară poate solicita recalcularea pensiei pentru fiecare stagiu de cotizare de 12 luni

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies