Schimbări pentru cei care au apartamente cu 3 camere. Ce au anunțat autoritățile

locuri de parcare bucuresti sector 3
O nouă decizie pentru cei care au apartamente cu 3 camere

Bucureștenii se confruntă cu noi modificări. Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat un nou regulament, privind locurile de parcare. Noile reguli vizează atât persoanele fizice, cât și cele juridice. Așadar, locatarii din această zonă vor fi afectați de câteva măsuri, în special cei care dețin apartamente cu 3 camere.

În această zonă, cei care au autoturisme, plătesc locuri de parcare pentru acestea. Autorizațiile respective sunt valabile 12 luni.

Ce decizie s-a luat pentru cei care au apartamente de 3 camere

regulament parcare bucuresti
Care este regulamentul pentru parcări[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cine este Paul Diaconescu. „Sunt sănătos, sunt fericit!”

Noul regulment al Consiliului Local din Sectorul 3 se referă la gestionarea locurilor de parcare de reședință.

Deczia a fost aprobată pe 30 august și aduce modificări pentru persoanele care au apartamente cu 3 camere. Regulamentul din 2018 a fost schimbat în baza solicitărilor venite de la cetăţeni, dar şi pentru a se potrivi cu implementarea unui nou sistem de atribuire şi gestionare a locurilor de parcare, prin Sistemul Informatic Geografic (GIS). Așadar, regula generală se referă la faptul că va fi atribuit un singur loc de parcare, pentru fiecare adresă de domiciliu/reședință/sediu social sau punct de lucru.
Vestea bună este însă, că persoanele fizice care au nevoie de al doilea loc de parcare, având adresa într-un apartament de minim 3 camere, vor putea să îl obțină, dacă mai sunt locuri de parcare disponibile. În cazul persoanelor jurdice care își doresc al doilea loc de parcare, trebuie să îndeplinească unele reguli. În primul rând,este necesar să își desfășoare activitatea într-un imobil cu suprafaţă mai mare de 100 de metri pătraţi.
De asemenea, trebuie să mai rămână locuri disponibile. Cu toate acestea, persoanele fizice care  îşi desfăşoară activitatea într-un imobil cu o suprafaţă mai mare de 300 de metri pătraţi, vor putea solicita două locuri de parcare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ce reguli trebuie să respecte cei care vor un loc de parcare de reședință

locuri de parcare la bloc
Ce se întâmplă cu locurile de parcare[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Statul oferă 500 de lei pentru elevi. Aceștia își vor putea achiziționa rechizite și haine

Doar autovehicule a căror masă totală autorizată este mai mică de 3,5 tone, se încadrează în atribuirea locului de parcare de reşedinţă. Mai mult, atribuirea locurilor de parcare se face doar pentru cei care se află în evidenţele fiscale ale Direcţiei Generale Impozite şi Taxe Locale Sector 3.

De asemenea, este esențial ca persoanele să nu aibă debite restante. Procedura pentru locurile de parcare se poate face atât online, pe site-ul Primăriei Sectorului 3, dar și în mod fizic, la sediul primăriei, din Calea Dudeşti nr. 191. Totuși, cei care plătesc locul de parcare, nu dețin acel spațiu în totalitate. De luni până vineri, între orele 08-22, orice persoana care tranzitează zona va putea parca, cu condiția ca locul de parcare să fie liber, sa lase un număr de telefon vizibil și să elibereze locul de parcare în maximum 15 minute, din momentul în care a fost contactat.
De luni până vineri, de la ora 22,00 până la ora 8,00,în timpul weekendului, dar și în timpul sărbătorilor legale, locul de parcare aparţine exclusiv celui care deţine autorizaţia de parcare.

Ce a transmis Robert Negoiță, Primarul Sectorului 3

parcare sector 3
Ce se întâmplă în Sectorul 3[Sursa foto: Freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: ,,Eu nu cred în psihologi, ăia te spală pe creier”. Vica Blochina, despre perioada de depresie. Cum a scăpat vedeta aceste stări

Recent, Negoiță a anunțat ce presupune noul regulament al locurilor de parcare. De asemenea, Primarul Sectorului 3 a declarat că anul trecut, au rămas 7.000 de locuri de parcare neatribuite și de aceea, anul acesta, s-au luat noi măsuri.

„După ce am parcurs procedura de atribuire anul trecut, am rămas cu peste 7.000 de locuri de parcare neatribuite şi ne dorim ca şi acestea să fie atribuite, nu de alta, dar cineva să se poată bucura de ele în mod oficial, în mod legal. În consecinţă, încercăm să dăm posibilitatea şi celui de al doilea loc pentru apartamentele care au mai mult de trei camere şi relocarea s-o reglementăm mai bine şi, mai ales, pentru cei care ocupă locul de parcare plătit şi nu lasă număr de telefon în parbriz, aşa cum prevede regulamentul, prevedem acum mult mai clar că maşina poate fi ridicată”, a declarat Negoiță.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

,,Nu vreau să vorbesc despre acest lucru”. De ce evită Ioana Popescu să spună cine este tatăl copilului. Ce a declarat vedeta

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies