Direcției de Sănătate Publică Ilfov recomandă închiderea unităților de învățământ începând de luni, 18 septembrie.
Unitățile de învățământ din Ilfov se închid începând de luni, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Ilfov. Măsura a fost dicutată după ce incidența în Ilfov a ajuns la 15,48 cazuri la mia de locuitori, dat fiind faptul că sunt localități unde rata infectărilor a trecut de 20 la mie.
Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că solicitarea făcută de către DSP Ilfov este în afara cadrului legal, referindu-se la trecerea în online a tuturor şcolilor din judeţ pentru 14 zile.
Citeste si: Vom avea o iarnă grea! Numărul blocurilor fără apă caldă și căldură crește de la o zi la alta
DSP Ilfov a trimis către toate unitățile de învățământ din județ o adresă oficială în care a recomandat ca orele să treacă în online. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Ilfov, recomandarea a fost făcută în condițiile în care rata infectărilor continuă să crească accelerat.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
În Ilfov, incidența a trecut de 15 la mia de locuitori. În unele localități, rata infectărilor a trecut de 20 la mie: în Corbeanca este de 21,75 la mie, iar în Domnești, o altă localitate cu incidență ridicată, aceasta e de 19,05 la mie.
Menționăm că unitățile de învățământ pot lua pe cont propriu decizia de a trece sau nu în sistem online.
Citeste si: Țările din UE declară stare de urgență! Vaccinarea devine obligatorie până pe 15 noiembrie 2021
Sorin Cîmpeanu: „Există cadrul legal care permite activitatea online”
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că școlile își pot trece activitățile în online, pe baza legislației în vigoare, asta după ce președintele Federației părinților și cel al Consiliului elevilor au cerut ca decizia trecerii în
online să fie în localitățile unde rata de infectare a trecut de pragul de 6 la mia de locuitori.Potrivit oficialului, acest lucru este decis de Consiliul de Administrație al unității de învățământ, împreună cu Direcția de Sănătate Publică.
Anunțul lui Sorin Cîmpeanu a venit după ce Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a solicitat ministrului Educației și ministrului Sănătății să modifice legislația astfel încât școlile să aibă posibilitatea de a-și trece activitățile din nou în online.