Școlile vor fi redeschise în luna martie? Ce spune medicul Adrian Wiener

Medicul Adrian Wiener
Medicul Adrian Wiener despre redeschiderea școolilor

Medicul Adrian Wiener a declarat că nu este posibilă redeschiderea școlilor pe 8 februarie, așa cum s-a anunțat.

Deputatul USR-PLUS, Adrian Wiener, susține că școlile nu se pot redeschide mai devreme de jumătatea lunii ianuarie. Această decizie va veni în urma vaccinării unui număr semnificativ de profesori, în alte condiții redeschiderea fiind din nou amânată. Se ia în calcul și vaccinarea elevilor de peste 16 ani.

„Nu cred că este posibil. Trebuie luat în calcul indicele de reproducere al acestui virus, în contextul în care presupunem deja că noua tulpină din Marea Britanie într-o oarecare măsură a înlocuit vechea tulpină și în România și contagiozitatea și riscul sunt foarte mari.

Eu cred că pentru a reveni în siguranță în școli, ar trebui să fi trecut prin etapa de vaccinare o masă semnificativă a profesorilor și de ce nu și a elevilor peste 16 ani, bineînțeles, doar cei care doresc. Ideal ar fi să dorească cât mai mulți dintre ei, dar cred că încă și nu e vorba doar de activitățile din interiorul școlii, e vorba de mijloacele de transport până și dinspre școală, de aglomerările pe care în general școala le produce în mod natural, în mod firesc”, a afirmat Wiener, potrivit RFI.ro.

Citeste si: Școlile s-ar putea redeschide pe 8 februarie! Ce a declarat Sorin Cîmpeanu

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Adrian Wiener despre redeschiderea școlilor
Cum arată viitorul pentru elevi?[Sursa foto: unsplash.com]

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a intervenit în acest subiect, spunând că o decizie categorică în legătură cu redeschiderea școlilor va fi luată până la sfârșitul lunii.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „În multe școli, 2 din 3 angajați doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului”

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, despre vaccinul anti-COVD-19: „Campania de vaccinare..."

Sorin Cîmpeanu a declarat că există date parțiale în ceea ce privește anjații din școli care își doresc să se vaccineze în cea de-a doua etapă. Acesta susține că „sunt situații în care, dau exemplul unei universități, în primele 40 de minute de la deschiderea platformei raportul a fost 88% pentru vaccinare, 12% împotrivă”.

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Bugetarii care au spor de COVID-19! Reprezintă 30% din salariu

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies