Scortisoara stimuleaza memoria si reduce colesterolul! Nu stiai cate beneficii iti poate aduce consumarea acestui condiment

Scortisoara stimuleaza memoria si reduce colesterolul! Nu stiai cate beneficii iti poate aduce consumarea acestui condiment
Scortisoara stimuleaza memoria si reduce colesterolul! Nu stiai cate beneficii iti poate aduce consumarea acestui condiment

Scortisoara este un condiment preferat de multi, fie adaugat in deserturi, fie la orezul cu lapte sau pur si simplu presarat pe capucino. Putini sunt cei care stiu ca scortisoara poate fi luata in scopuri medicinale, existand chiar suplimente alimentare care contin acest condiment.

 

Iata cateva motive pentru care e bine sa consumi scortisoara zilnic:

Reduce nivelul de zahar din sange

Scortisoara a fost demonstrat ca normalizeaza nivelul zaharului din sange la pacientii cu diabet zaharat de tip 2, prin imbunatatirea capacitatii de a raspunde la insulina. Ea face acest lucru prin viteza cu care stomacul se goleste dupa masa, asa cum arata un studiu facut pe mai multi oameni care au mancat cate o cana cu budinca de orez.

Numai ca unii aveau adaugat si o lingurita de scortisoara. Ei bine, la cei care au avut scortisoara, rata de golire a stomacului a incetinit cu 37% pana la 34,5% ceea ce inseamna incetinirea cresterii procentului de zahar din sange.

Reduce colesterolul

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Un studiu efectuat in 2003 a constatat ca persoanele care timp de 40 de zile au mancat intre unu si 6 grame de scortisoara au avut mai multe beneficii: diabeticii de tip 2 au avut

redus nivelul de zahar din sange cu 18-29%, trigliceridele s-au redus cu 23%, colesterol LDL cu 7 pana la 27% si colesterolul total cu 12-26%..

Ajuta la coagularea sangelui

Scortisoara ajuta la subtierea sangelui si previne aglomerarea nedorita de trombocite.

Lupta cu bacteriile si ciupercile

Scortisoara are calitati anti-microbiene care sprijina sistemul imunitar si previne raceala. Acest condiment ajuta la oprirea dezvoltarii bacteriilor, ciupercilor, precum si la infectiile cu Candida.

Stimuleaza memoria si protejeaza creierul

Scortisoara imbunatateste functia cognitiva, iar subiectii testati in cadrul unei cercetari legate de atentie si memorie au aratat o imbunatatire, in special in ceea ce priveste viteza vizual-motorie, atunci cand au lucrat la calculator.

sursa: buynongmoseeds.com



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies