Scovergile bunicii sunt foarte delicioase! Se fac foarte repede si nu ai nevoie de multe ingrediente, iar dulceata le da un gust aparte.
Ingrediente:
500 gr. faina+ 100 gr. pentru infainat planseta
o cana de apa calda (250 ml.)
un cub de 25 gr. drojdie proaspata
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
o lingurita de sare
o lingura rasa de zahar
3 linguri de ulei de
masline
In plus aveti nevoie de 1/2 litru ulei pentru prajit scovergile.
Mod de preparare:
Se respecta intocmai indicatiile de aici. Retineti, va rog, faptul ca acest aluat se poate pregati si la masina de paine, folosind programul de framantare/dospire. Cand aluatul a crescut suficient, indiferent de modul cum il preparati, manual, sau la masina, se rastoarna pe planseta de lucru.
In continuare se procedeaza asa: se rup bucati mici de aluat, din care se modeleaza cu degetele inmuiate in ulei( pentru a nu se lipi) scovergile.
Sub nicio forma sa nu se incerce intinderea aluatului cu sucitorul, fiindca se preseaza si aluatul da inapoi, nu mai este pufos! Structura acestui aluat, fara lapte, fara oua, este alta decat a celui de gogosi. Farmecul scovergilor sta si-n acele denivelari, asa cred eu! Dupa ce s-au modelat toate scovergile, se coc in tigaia cu mult ulei si se scot pe servetel absorbant. Sigur nu apuca sa se raceasca, fiindca o sa vedeti cu ce viteza o sa se haleasca! :) Dar sunt prea bune calde, asa sa le mancati!
Daca doriti sa umpleti cateva si cu branza, asa cum se intampla la noi de fiecare data, se procedeaza astfel: pe o jumatate din foaia de scovearga intinsa pe planseta, asezati branza, indoiti apoi cealalta jumatate peste ea, suprapuneti cu grija si lipiti marginile prin apasare cu dintii unei furculite.
Apoi se prajeste si aceasta, ca si cele simple. Rezultatul va fi uimitor!