Doamna Coco de pe Tik-Tok a dezvăluit rețeta scovergilor, turtelor sau împăturitelor, așa cum sunt numite ele în diferite regiuni ale țării.
Fie că vorbim de turte, scovergi sau împăturite, așa cum sunt cunoscute în anumite zone ale țării, rețeta este aceeași de fiecare dată, iar doamna Coco de pe Tik-Tok a dezvăluit cum le pregătește rapid pentru mic dejun și care este varianta umplută cu brânză de oaie.
Ingrediente:
- Jumătate kilogram făină
- Sare
- O lingură de oțet
- Brânză oi
- Ulei
- Apă
Cum face doamna Coco scovergile umplute cu brânză de oi
Citește și: Cum pregătește doamna Coco de pe TikTok pâinea de casă. “Este foarte ușor și aveți pâine proaspătă și bună.”
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Această face aluatul în jumătate de kilogram de făină, sare și o lingură de oțet, peste care pune apă, apoi începe să frământe foarte bine. Aluatul îl împarte în biluțe, pe care le întinde și le prăjește în tigaie. Pentru scovergile umplute cu brânză, aceasta presară doar bulgărași de brânză de oi, fără să mai adaugi altceva în compoziție. “Facem niște scovergi sau turte, cum vreți să le spuneți.
Împăturite le spun eu, foarte simple, rapide și merg oricând. Cu brânză le fac. Pun un pic de sare, o lingură de oțet și încep să pun apă. Am o jumătate de kilogram de făină. Aluatul trebuie să fie nici tare, nici moale. O să vă arăt toată procedura. Le umplem cu brânză, eu le umplu cu brânză de oi, pentru că sunt fană. Sunt foarte rapide, nu trebuie să le lăsăm la dospit.
Acum bag mâna să amestec. Pun pe masă faină, pun aluatul și îl frământ. Sunt foarte gustoase. Când aluatul este gata, îl porționăm în biluțe mari. Sunt practice și sunt foarte bune, dacă le faci o dată, le faci mereu. Asta va fi umplută cu brânză, întindem aluatul și merg cu ea la prăjit. Mie-mi plac mai mult prăjite. Făina mereu pe masă, întindem bine, pun ulei pe foaie, întindem peste tot cu ulei și acum brânzică peste tot și rulăm.”,
Cum face doamna Coco turtele în tigaie
Doamna Coco a arătat și cum le pregătește pe cele simple, iar secretul este să fie prăjite în tigaie fără să fie unsă cu nimic, ci doar rotită dintr-o parte în alta, în tigaia foarte bine încinsă. Ele pot fi ulterior mâncate cu unt sau în funcție de preferințe. “Să vă arăt și cum le fac simple, la tigaia de clătite și o rotiți în tigaie, nu ungeți cu nimic, doar tigaia trebuie să fie foarte bine încinsă. După ce este încinsă bine, dau focul mic. O întoarcem pe o parte și pe alta. Le puteți unge și cu unt. Ale mele sunt umplute cu brânză de oi și este destul de grasă. O bunătate!”, a mai povestit doamna Coco.
@dydlbkw675lpcoco ♬ sunet original- Nicococo