Este necesar ca din când în când să utilizăm și câte un scrub de buze. Însă știai de aceste rețete pe care le poți face acasă?
Află din rândurile următoare, care sunt doar câteva dintre rețetele de scrub-uri de buze, pe care le poți încerca, chiar acasă.
1. Scrub de buze cu zahăr, miere și ulei de măsline
Ingrediente
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de miere organică
- 2 linguri de zahăr brun
- 1 linguriță de apă
Rețetă și beneficii
Amestecă uleiul de măsline cu mierea, apoi adaugă zahărul brun și o linguriță de apă. Scrub-urile cu zahăr brun sunt blânde pentru buze, deoarece granulele sale sunt mai mici și mai puțin dure decât zahărul alb. Mierea din compoziție nu doar hidratează, dar exfoliază ușor și are proprietăți antibacteriene și antifungice, protejând buzele de infecții. Uleiul de măsline adăugat face buzele fine, hidratate și catifelate.
Citește și: Trucuri naturale pentru reducerea ridurilor buzelor: Cum să îți îngrijești pielea
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Cum să te asiguri că rujul roșu rămâne intact pe buze pe tot parcursul zilei
2. Exfoliant pentru buze cu ulei de migdale, miere și ulei esențial de portocale
Ingrediente
- 1 lingură de ulei de migdale
- 1 lingură de miere organică
- 2 linguri de zahăr brun
- 3 picături de ulei esențial de portocale
- 1 linguriță de apă
Rețetă și beneficii
Amestecă uleiul de migdale cu mierea, apoi adaugă zahărul brun și o linguriță de apă. La final, pune și 3 picături de ulei esențial de portocale și amestecă bine. Uleiul de migdale este o sursă excelentă de vitamina E, care ajută la menținerea buzelor bine hidratate, având capacitatea de a fi absorbit ușor de piele. Uleiul esențial de portocale este recunoscut pentru proprietățile sale de a reduce inflamația și de a îmbunătăți textura și strălucirea pielii.
3. Exfoliant de buze cu ulei de jojoba, miere și vanilie
Ingrediente
- 1 lingură de ulei de jojoba
- 1 lingură de miere organică
- 2 linguri de zahar brun
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 linguriță de apă
Rețetă și beneficii
Amestecă uleiul de jojoba cu mierea. Apoi, adaugă zahărul brun și o linguriță de apă. La final, încorporează o linguriță de extract de vanilie. Uleiul de jojoba este un ulei dens care ajută la crearea unei bariere protectoare pe buzele uscate sau crăpate, contribuind la protejarea pielii. Zahărul brun exfoliază delicat celulele moarte ale pielii. Vanilia, bogată în antioxidanți, protejează pielea de petele de vârstă și de efectele nocive ale radicalilor liberi.
În plus, are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, fiind utilă în accelerarea procesului de vindecare a rănilor și reducerea riscului de infecții.4. Exfoliant pentru buze cu cocos și petale de trandafir
Ingrediente
- 1 lingură de ulei de cocos
- 2 linguri de zahăr brun
- 4 picături de ulei de măceș
- Bucăți de petale de trandafir uscate
- 1 linguriță de apă
Rețetă și beneficii
Amestecă uleiul de cocos cu zahărul brun. Adaugă câteva picături de ulei de măceș și apă. Incorporează câteva petale de trandafir uscate în compoziție. Uleiul de cocos este plin de acid lauric, cunoscut pentru proprietățile sale antivirale, antiseptice și antiinflamatorii. Uleiul de măceș aduce un plus de strălucire pielii, exfoliind delicat și lăsând buzele mai luminoase. Petalele de trandafir, pe lângă faptul că au proprietăți antibacteriene, contribuie și ele la eliminarea celulelor moarte.
5. Exfoliant de buze cu nucă de cocos și lavandă cu adaos de vitamina E
Ingrediente
- 1 lingură de ulei de cocos
- 1 lingură de ulei de vitamina E
- 2 linguri de zahăr brut
- 4 picături de ulei esențial de lavandă
- 1 linguriță de apă
Rețetă și beneficii
Combină uleiul de cocos cu vitamina E într-un bol. Adaugă apoi zahărul și o linguriță de apă. La final, pune 4 picături de ulei esențial de lavandă și amestecă totul bine. Aplicarea uleiului de vitamina E pe buze ajută la hidratare și accelerează procesul de regenerare a pielii. Având o textură mai densă și uleioasă, este adesea folosit în balsamuri sau luciuri de buze pentru un efect de lungă durată. În această rețetă ai și uleiul esențial de lavandă, care are un efect extrem de calmant și protector pentru piele, prevenind uscarea cauzată de factorii externi.