Pentru ca anul 2014 inseamna 150 de ani de invatamant muzical romanesc am hotarat sa sarbatorim impreuna cu bucurestenii mai mici sau mai mari, iubitori de armonii si curiosi din fire, chiar in Gradina Cismigiu, loc strans legat de sediul Universitatatii de Muzica din Stirbei Voda.
Este momentul sa iesim din salile de concert si sa aducem personajele de opera, partiturile, viorile, harpele, clarinetele alaturi de voi.
Asa ca va asteptam pe 12 octombrie într-un Parc Cismigiu cum nu ati mai vazut, unde diferite locuri de pe harta vor deveni targuri cu muzica, locuri de concert, ateliere de dans si miscare, workshopuri sau studiouri de fotografie.
Si toate în douasprezece ore. De la 9 dimineata la 9 seara! Dar cel mai bine este sa veniti si sa ascultati cu urechile voastre. Promitem surprize sonore si desfatari ale inimilor!
Cine a visat vreodata sa atinga o harpa sau un violoncel si sa-i intalneasca pe Figaro, Carmen, Aida sau Don Giovanni va avea aceasta posibilitate duminica, 12 octombrie.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Duminica, pe 12 octombrie, de la ora 09.00,
semnalele cornilor vor anunta inceputul celor 12 ore de maraton muzical, dar si o surpriza pentru toti cei aflati in parc: la ora 10:00, personajele operei isi vor face aparitia printre trecatori, astfel incat toti cei care vor dori sa se fotografieze alaturi de Figaro, Carmen, Aida sau Don Giovanni vor putea face acest lucru duminica, in parcul Cismigiu.De la ora 11.00, concertul de muzica balineza la gamelan sustinut de clasa de percutie a prof.
Alexandru Matei va rasuna pe aleile celebrului parc bucurestean. Cei mici vor avea si ei parte de o zi speciala duminica, in Cismigiu, pentru ca, de la ora 12.00, pot invata cum sa interpreteze un personaj de opera. Copiii iubitori de muzica vor putea sa arate tuturor care este marea lor pasiune, pentru ca, dupa ce au participat la atelierul de miscare scenica pot sa-si picteze pe fata note muzicale.Cei care au visat sa fie in locul muzicienilor si sa atinga ei insisi instrumentele muzicale „Try it yourself!” O expozitie interactiva de instrumente muzicale deschisa incepand cu ora 13:00 va face posibil acest lucru.
Muzica elevata a unui cvartet de coarde va rasuna pe aleile Cismigiului incepand cu ora 14.00, in timp ce lucrari clasice, suite si dansuri romanesti, interpretate la celebrul instrument al Zeului Pan vor fi interpretate de clasa de nai coordonata de Dalila Cernatescu o ora mai tarziu, la 15:00.
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
Cele mai frumoase lucrari dedicate chitarei, de la Albeniz si Gardell, la Rodriguez si Paco de Lucia vor putea fi ascultate, de la ora 16:00, in Cismigiu.
Pianul nu putea lipsi de la aniversarea muzicala a unui secol si jumatate de la infiintarea Universitatii de Muzica Bucuresti. Asa incat, de la ora 17:00, un recital de pian ii va incanta pe bucurestenii aflati in Cismigiu, iar o ora mai tarziu, la 18:00, clasa de jazz a prof. Mircea Tiberian ii va invita pe melomani intr-o fascinanta calatorie pe urmele istoriei Micului Paris.Ansamblul Violoncellissimo, coordonat de Marin Cazacu le va oferi iubitorilor muzicii un recital inedit cu muzici de Astor Piazzolla, Tomaso Albinoni, W.A. Mozartsi David Popper incepand cu ora 19:00, iar de la 20:00, iubitorii operei si operetei vor putea lua parte la adevarate spectacole in parcul Cismigiu. Arii si duete celebre din opere si operete precum „Liliacul”, de J. Strauss, „Orfeu în infern” de J.Offenbach, „Carmen” de J.Bizet, „Barbierul din Sevill”a de G.Rossini, „Nunta lui Figaro” de W.A.Mozart si „Turandot” de G.Puccini vor fi puse in scena de studentii Departamentului de Canto si Artele Spectacolului al UNMB.
Spectacolul dedicat aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Universitatii Nationale de Muzica va fi incheiat de un concert de muzica electronica realizat de compozitorul Catalin Cretu si percutionistul Dan Andrei Alexandru.
Sarbatorirea celor 150 de ani ai Universitatii nationale de muciza Bucuresti ca continua saptamana viitoare cu spectacole si lansari de carte în 17 octomrbie la Sediul UNMB din Str. Stirbei Voda nr. 33 si la Ateneul Roman în 18 octombrie.