Se dau 100 de lei în plus la salariu. Ce români vor beneficia de această sumă

beneficii salariale 2022
Beneficii salariale

Codul Fiscal din România a suferit noi modificări. Deși românii au parte de taxe și impozite mai mari, există și câteva beneficii, pentru milioane de români.

Din luna ianuarie a anului 2023, mulți români vor primi în plus la salariu, suma de 100 de lei, în fiecare lună.

Cine va primi 100 de lei, lunar

100 de lei la salariu
Unii români beneficiază de 100 de lei în plus.[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Cum a reacționat BCR, unul dintre brandurile care îl sponsorizează pe George Buhnici

Conform Ordonanței Guvernamentale 16/2022, publicată în Monitorul Oficial nr.

716, odată cu veniturile pe luna ianuarie 2023, o categorie importantă de angajați se va bucura de o creștere a veniturilor, cu aproximativ 100 de lei. Acești bani fac parte din reinventarea sistemului de acordare a deducerilor personale. Această deducere se împarte în două, în deducerea personală de bază și cea suplimentară.

Deducerea personală de bază cuprinde angajații care au un salariu lunar brut cu până la 2000 de lei, peste nivelul salariului de bază minim brut pe țară, începând cu luna în care realizează veniturile. De

asemenea, sunt vizați și angajații care au venituri brute lunare din salarii ce depășesc nivelul, reprezentând un venit lunar brut de până la 2000 de lei peste nivelul salariului de bază minim brut pe țară. Aceștia nu se încadrează în deducerea personală de bază.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Conform aceleiași Ordonanțe Guvernamentale, persoanele fizice care au până în 26 de ani și care au venituri salariale, al căror nivel este de până la 2000 de lei, peste nivelul salariului de bază minim

brut pe țară, vor primi o deducere de 15% din salariul minim brut pe țară.

Copiii, beneficiari ai deducerii lunare de 100 de lei

bani in plus pe langa salariu
Bani în plus la salariu[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: „Dacă eram soția lui, îi dădeam una după ceafă”. Ce mesaj i-a transmis Monica Tatoiu lui George Buhnici

Deducerea de 100 de lei lunar cuprinde și  persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani și care sunt înscrise într-o unitate de învățământ.

Deducerea se adresează părintelui sau tutorelui, care realizează venituri din salarii, indiferent de nivelul acestora. Acest beneficiu se acordă doar unui a dintre părinți, pe baza unei declarații pe propria răspundere și a unui document care să ateste înscrierea copilului la școală.

Aceste modificări vor intra în vigoare anul viitor, în 2023, odată cu veniturile aferente lunii ianuarie.

Citeste si: Alexandru Arșinel a ajuns la azil. Ce declarații a făcut fiul lui

 

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Horoscop chinezesc 2 august 2022. Unii nativi pot avea certuri mari în familie!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies