Aflați din rândurile următoare ce se întâmplă cu pensiile speciale și care este planul de desfințare.
Subiectul pensiilor speciale este adesea dezbătut în Parlament de către reprezentanții USR și cei ai partidelor aflate la putere.
USR a depus în nenumărate rânduri, cereri conform cărora să se adopte proiectele de lege, prin care vor fi desființate pensiile speciale. Mai mult decât atât, USR a subliniat faptul că PSD, PNL și UDMR „continuă să dea pensii speciale și își măresc singuri salariile cu 25%”, în contextul în care termenul prevăzut în PNRR pentru măsura de eliminare a pensiilor speciale este 31 decembrie 2022.
Nicolae Ciucă, solicitat să prezinte planul pentru tăierea pensiilor speciale
Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, a transmis în cadrul unui comunicat că formațiunea sa îi solicită premierului Nicolae Ciucă să prezinte public planul pentru tăierea pensiilor speciale „ Îi cer premierului Nicolae Ciucă să prezinte planul de tăiere al pensiilor speciale.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
De asemenea, acesta spune că în circuitul parlamentar sunt mai multe proiecte depuse de USR în scopul desființării unor categorii de pensii speciale, proiecte pe care coaliția PSD-PNL-UDMR „le ține la sertar și refuză să le pună în discuție”.
Vorbim despre proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților și proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, ambele fiind respinse.
România, țara pensiilor speciale
Citește si: Cât costă să cumperi ani de vechime în muncă, pentru o pensie mai mare
Subiectul pensiilor speciale este adesea dezbătut în zona politică, mai ales că bugetul de stat alocă o sumă foarte mare pentru pensiilor speciale.
Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice, vorbim despre aproape 200.000