Se închid școlile și grădinițele! În ce zonă se aplică restricțiile?

se inchid scolile
Se închid școlile!

Se închid școlile și grădinițele în Popești Leordeni după ce a avut loc o explozie a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Rata incidenței a depășit 6% și astfel s-a luat decizia închiderii școlilor și grădinițelor în Popești Leordeni. Timp de 14 zile, elevii vor învăța de acasă, după ce s-a înregistrat o creștere neașteptată a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Măsura intră în vigoare din data de 18 martie.

Primarul Petre Iacob a anunțat pe pagina sa de Facebook că elevii vor sta acasă în următoarele două săptămâni.

„Școlile și grădinițele din Popești-Leordeni se vor închide pentru o perioadă de 14 zile începând de mâine.

Fac apel iarăși cu această ocazie la întreaga comunitate, să ne mobilizăm împreună, să respectăm măsurile de protecție impotriva răspândirii noului Coronavirus și să conștientizăm că scăderea sau creșterea ratei incidenței la mia de locuitori, depinde doar seriozitatea cu care această pandemie este tratată de fiecare localitate în parte", a transmis primarul Petre Iacob, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Se prelungește Starea de Alertă în România! Noi restricții pe timp de noapte

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pandemia ia amploare în România

Până în prezent, în România, au fost confirmate, nici mai mult, nici mai puțin de 874.985 de infectatări cu noul coronavirus (COVID – 19).

se inchid scolile

În urma campaniei de testare la nivel național, s-au înregistrat 6.186 de cazuri față de ultima raportare. Toate aceste persoane infectate cu virusul SARS – CoV – 2  (COVID – 19), nu au mai avut un test pozitiv anterior.

În tabelul de mai jos, se regăsește distribuția pe județe a cazurilor înregistrate.

Astfel că, în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și București au

fost raportate 89 de decese în decursul ultimelor două zile, (45 de sex masculin și 44 de sex feminin), ca urmare a infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Citeste si: Românii vor sta în case de Paște? Se anunță valul trei al pandemiei de Coronavirus!

Florin Cîțu, despre restricțiile pe timp de noapte

florin citu despre restrictii

„Ne-am uitat la ce fac alte țări, printre primele măsuri asta a fost (…) Este o măsură folosită cu succes în alte țări.

(…) Nu toată lumea a respectat recomandările din iarnă, de aceea trebuie să impunem această restricție, este o restricție minoră în viziunea mea”, a declarat Florin Cîțu.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies