Într-un interviu recent, Fuego a dezvăluit despre cum sărbătorea Paștele atunci când era copil și a despre preparatele preferate pe care le savurează în această perioadă.
Cu toate acestea, artistul a dezvăluit și activitățile pe care nu le preferă să le facă în timpul acestei perioade speciale din an.
Citește și: „E cea mai mare realizare.” Ce a anunțat Fuego, chiar înainte de Crăciun
Cum este Paștele pentru Fuego, în urmă cu mai mulți ani
Cunoscutul cântăreț a recunoscut că în timpul sărbătorilor pascale simte un puternic sentiment de nostalgie. În prezent, acesta refuză să participe la orice eveniment artistic și preferă să petreacă timpul alături de cei dragi.
„Se întâmplă ca de Paște să fiu mai… nostalgic. De Crăciun, în ultimii 18 ani, cu excepția pandemiei, am fost pe scenă, în concerte.
Fuego a povestit că sărbătorile pascale aveau un farmec diferit acum 30 de ani, deoarece atunci se organizau evenimente importante. În acea vreme, părinții săi erau foarte implicați în pregătirile pentru această perioadă.
„Îmi amintesc că ieșeam la scuturat covoare, se făcea curățenie generală, se gătea, ne pregăteam intens. Mai apoi, în prima zi, mergeam la bunici, stăteam la masă. A doua zi mergeam la Udat, un obicei tradițional din zona Ardealului, prin care se merge din ușă-n ușă și se stropesc fetele de către băieți cu parfum. Iar noi căutam zile întregi colonie ca să avem ce uda.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cântărețul a mai spus că este un iubitor de mâncare și că în timpul sărbătorilor pascale savurează cu plăcere anumite preparate care sunt nelipsite de pe masă.
„Iubesc preparatele tradiționale românești. Iubesc să mănânc, ca o plăcere, ca un ritual în care ne bucurăm de ce avem în fața noastră, cu ca o necesitate. Pentru că suntem în perioada pascală, nu există sărbători de Paște fără pască și cozonac”, a declarat Fuego.
Fuego nu este fan atunci când vine vorba despre friptura de miel
Fuego a dezvăluit că nu este un mare fan al drobului sau fripturii de miel, însă nu se poate abține de la salata de boeuf, un preparat pe care îl savurează întotdeauna cu plăcere. Cântărețul a afirmat că îi place să guste orice fel de mâncare delicioasă și pregătită cu dragoste.
Artistul a mai adăugat că multe dintre preparatele tradiționale de Paște sau Crăciun erau realizate de tatăl său, care îi dezvăluia secretele sale culinare, pe care le păstrează și astăzi. În casa lor, exista o atmosferă specială de armonie, iar gătitul se făcea cu pasiune, toată lumea fiind entuziasmată de sărbători.
Citește și: Cine este Fuego. „Era un om care-i plăceau valorile, asta mi-a insuflat și mie de copil!”