Se mai acordă șomajul tehnic în cazul valului 5 al pandemiei? Decizia Guvernului a venit chiar acum!

Se mai acordă șomajul tehnic în cazul valului 5 al pandemiei?
Se mai acordă șomajul tehnic în cazul valului 5 al pandemiei?

Statul va mai deconta sau nu șomajul tehnic în 2022 în cazul în care țara va fi lovită de valul 5 al pandemiei? Iată decizia Guvernului

Guvernul Ciucă a pus în evidență astăzi, 4 ianuarie 2022, câteva măsuri menite să ajute în continuare populația României în contextul valului 5 al pandemiei. 

Citeste si: Alocațiile copiilor se majorează! Aceștia sunt tinerii care vor primi bani de la stat până la 26 de ani

Se mai acordă șomajul tehnic în cazul valului 5 al pandemiei?
Se mai acordă șomajul tehnic în cazul valului 5 al pandemiei?[Sursa foto: Kanal D]

Se mai acordă șomajul tehnic în cazul valului 5 al pandemiei?

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, a oferit noi detalii în legătură cu deciziile Guvernului pentru valul 5 al pandemiei. În cazul în care România se va confrunta cu un nou val de infectări, autoritățile dau asigurări că se va putea acorda, și în anul 2022, șomajul tehnic decontat de stat.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

„Astăzi, la Guvern, în cadrul unei întâlniri de lucru a cărei temă a fost identificarea de soluții pentru contracararea efectelor unui eventual val cinci al pandemiei s-a decis ca, pe linia Ministerului Muncii, să se acorde, din nou, posibilitatea introducerii angajaților în șomaj tehnic decontat de stat” a afirmat Vasilcoiu, potrivit  Bugetul.

Citeste si: Este oficial! Pensiile se vor majora începând de la 1 ianuarie 2022! Câți bani vor primi seniorii în curând?

Se mai acordă șomajul tehnic în cazul valului 5 al pandemiei?
Se mai acordă șomajul tehnic în cazul valului 5 al pandemiei?[Sursa foto: PixaBay]

Conform sursei menționante anterior, guvernul ar pregăti o Ordonanță de Urgență menită să reglementeze șomajul tehnic în anul 2022.  

În cadrul ședinței executivului, la care au participat miniștri și reprezentanți ai ministerelor Sănătății, Finanțelor, Justiției, Educației, Muncii, precum și șeful DSU, s-a discutat despre evoluția pandemiei la noi în țară și la nivelul Uniunii Europene.

Astfel, au fost puse în prim-plan o serie de noi măsuri în ceea ce privește valul 5 al pandemiei, dar și apariția tulpinii Omicron, măsuri menite să protejeze sănătatea cetățenilor, să permită funcționarea în regim normal

a unităților de învățământ, dar și a sectoarelor economice importante.

Mai mult decât atât, au fost evidențiate diferite măsuri pentru continuarea vaccinării, considerată cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2.  



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Majorări salariale pentru acești români! Guvernul vizează mai multe categorii de bugetari

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies