Se oferă 1.400 de lei de persoană în România. Certificatul de validare trebuie obținut imediat

Se oferă 1.400 de lei de persoană în România. Certificatul de validare trebuie obținut imediat
Se oferă 1.400 de lei de persoană în România. Certificatul de validare trebuie obținut imediat

O categorie de români va primi suma de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie şi vouchere sociale pentru anul 2023. Pentru a putea avea acces la bani este necesar să se parcurgă mai mulți pași.

Iată ce documente sunt necesare și ce trebuie făcut pentru a lua banii de la stat!

Citește și: Veste importantă despre recalcularea acestor pensii! Este anunțul momentului în România

Se oferă 1.400 de lei de persoană în România

Pentru românii care așteaptă să primească bani de la stat este informația zilei. Cei care se încadrează în categoria persoanelor vulnerabile și care ar urma să intre în posesia voucherelor.

Conform primelor informații, Guvernul a stabilit o procedură dificilă prin care acest sprijin va fi acordat în vederea achitării facturilor la energie. Procedura de decontare este foarte complicată, iar mulți români vor fi nemulțumiți.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a menționat că nu vor fi întârzieri atunci când vine vorba despre transmiterea către beneficiari a tichetelor cu subvenţii pentru plata facturilor la energie.

Chiar dacă există aceste asigurări, românii vizați au un drum lung de parcurs. Pentru a lua cardul pentru ajutorul la plata facturilor la energie, persoanele trebuie să treacă mai întâi pe la administratorii de blocuri, iar aceștia trebuie să scoată din factura de întreținere costul la încălzire pe fiecare apartament în parte și pe fiecare beneficiar.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Apoi, este necesar să facă o declarație prin care se arată faptul că românii vizați beneficiază de ajutorul statului în valoare de 1400 de lei și cu acea declarație, cu acel card oferit de stat, dar și cu buletinul, oamenii trebuie să meargă la un ghișeu poștal.

Acolo, românii depun toate documentele și, prin mandat poștal, statul își recuperează banii din contul fiecărei persoane alocat.

Ministrul Marcel Boloș a explicat ce este certificatul de validare cu care statul îţi plăteşte factura.

„Acest certificat de validare a datoriilor este specific numai pentru încălzirea în sistem centralizat. Pentru căldura de la bloc avem peste 190.000 de asociații de proprietari.  E nevoie de trei documente: cartea de identitate, cardul de energie și acest certificat de validare a datoriilor, care se prezintă oficiantului poștal.

Se eliberează apoi o dovadă privind operațiunile de servicii de mandat poștal ”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Citește și: Ce se întâmplă de la 1 ianuarie în toată România. Casa de Pensii a făcut anunțul

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Plata facturilor la energie în valoare de 700 lei de două ori pe an

Românii vulnerabili vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie şi vouchere sociale pe întregul an 2023. Pe parcursul lui 2023, românii cu venituri mici vor primi din fonduri europene sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 lei de două ori pe an.

Citește și: Ce angajați vor putea ieși mai repede la pensie. Categoria de salariați care va ieși mai devreme din câmpul muncii



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Veste importantă despre recalcularea acestor pensii! Este anunțul momentului în România

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Vești proaste pentru pensionari! Se vor recalcula pensiile

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies