Se oferă 2.000 de lei de persoană. Decizia a fost luată de Guvernul României

Se oferă 2.000 de lei de persoană
Se oferă 2.000 de lei de persoană

Guvernul României a făcut un anunț foarte important, mai exact, s-a aprobat acordarea unor serii de ajutoare și pentru anul acesta. Ce persoane vor beneficia de acești bani și care sunt sumele despre care se vorbește.

Veşti bune pentru mii de români şi în 2023. Iată care a fost decizia pe care Guvernul României a luat-o și care sunt sumele despre care se discută.

Citește și: Ce se întâmplă cu cei care au pensii până în 1.500 de lei. Marius Budăi a făcut anunțul

Se oferă 2.000 de lei de persoană

Conform anunțului făcut recent de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), va continua şi în anul 2023 implementarea unor serii de măsuri care  să preîntâmpine şi să compenseze efectele sociale

destructive, cauzate de contextul macroeconomic, asupra grupurilor aflate în situație de risc.

Pe o perioadă mai lungă de timp, prin Programele Incluziune și Demnitate Socială 2021–2027 și Educație și Ocupare 2021–2027, Guvernul urmărește să răspundă nevoilor grupurilor vulnerabile atât în ceea ce privește asigurarea accesului la servicii cât și prin implementarea unor măsuri care să sprijine nevoile imediate.

Printre măsurile de sprijin care vor continua şi în anul acesta se numără acordarea de trusouri pentru bebelușii nou-născuţi şi finanţarea echipamentelor speciale pentru oamenii cu dizabilități.

Citește și: Statul oferă bani în 2023. Ce vouchere vor fi acordate de guvern

Se oferă 2.000 de lei de persoană
Se oferă 2.000 de lei de persoană[Sursa foto: shutterstock]

Tichete sociale de 2.000 de lei pentru aceste mame

Potrivit informaţiilor oferite de către MIPE, mamele și copiii nou-născuți din categoriile cele mai defavorizate vor fi ajutați cu o sumă de 2.000 lei pentru trusouri, în primele 3 luni de la nașterea copiilor.

Sprijinul financiar va fi acordat prin tichete sociale pe suport electronic.

Bugetul total al programului este de 12 milioane euro, sumă alocată prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Beneficiarii vor fi:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

-mamele cărora le‑a fost stabilit dreptul la venitul minim garantat.

-mamele care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

-mamele cu dizabilități.

-mamele aflate temporar în situații critice de viață – victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente și/sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, stabilite prin ancheta socială întocmită de autoritățile publice cu atribuții în domeniul asistenței sociale.

-mame și care nu dețin acte de identitate și nu pot accede la drepturile civile.

-mamele minore.

-mamele – cetățeni străini sau apatrizi proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Sprijin vital pentru persoanele cu dizabilităţi din România

Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021–2027 are în vedere susținerea unor măsuri pentru oferirea de suport pentru încadrarea în muncă, dar și pentru cei care necesită sprijin în vederea exercitării capacității de exercițiu legale.

Tehnologiile asistive (rampe electrice, softuri de citire pentru nevăzători etc.) pentru persoane cu dizabilități au un preț ridicat ce nu poate fi acoperit de majoritatea celor care au nevoie de un asemenea dispozitiv.

În perioada 2014–2020 dispozitive de acest tip au fost finanțate prin Programul Operațional Capital Uman, dar doar pentru o parte dintre persoanele cu vârsta între 18 și 64 de ani.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Peste 7.000 persoane cu dizabilităţi, cu vârsta între 18 şi 65 ani au primit vouchere în cuantum de până la 5.000 euro pentru a‑și procura echipamente care să le ofere un stil de viață mai bun și să le dea, totodată, șansa la o activitate remunerată:

-cititoare pentru nevăzători,

-fotolii rulante,

-proteze audio,

-elevatoare,

-diverse instrumente ajutătoare pentru scriere sau desen dar și instrumente manipulatoare robotizate, printre altele.

Măsura va continua în prezent și va acoperi şi nevoile celor cu vârste sub 18 ani și ale vârstnicilor cu dizabilități în această privință.

Citește și: “Cea mai mare bucurie!” Irina Loghin a devenit bunică la vârsta de 83 de ani. Interpreta va petrece Revelionul lângă nepoțica sa

Se oferă 2.000 de lei de persoană
Se oferă 2.000 de lei de persoană[Sursa foto: shutterstock]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Anunțul momentului pentru români! Vor ieși la pensie la vârsta de 70 de ani

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies