Se poartă sau nu haine de doliu la înmormântare? Ce spune Biblia despre acest obicei

Se poartă sau nu haine de doliu la înmormântare? Ce spune Biblia despre acest obicei
Se poartă sau nu haine de doliu la înmormântare? Ce spune Biblia despre acest obicei

Hainele de doliu este codul de vestimentație pe care majoritatea oamenilor din Occident îl adoptă

Hainele de doliu este codul de vestimentație pe care majoritatea oamenilor din Occident îl adoptă, atunci când iau parte la evenimente mai puțin plăcute, precum funeraliile unei persoane. Apropiații defunctului aleg să poarte haine negre și pe o perioadă de un an de la mortea acestuia, iar în cazul altor persoane, aleg să țină doliu toată viața.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

O binecunoscută vorbă din popor spune că doliul "se poarta mai degrabă in suflet", iar același principiu pare să aplice și Biblia. Potrivit ortodoxia.ro, în Biblie nu există informații referitoare la obiceiul de a purta haine negre la înmormântări. Deci, nu este un păcat dacă nu porți haine nengre în astfel de momente. Însă, pe de altă parte, dacă nu vei avea o astfel de ținută, atunci riști să le transmiți celor din jur un mesaj greșit.

Hainele negre purtate după moartea unei persoane apropiate au rolul de a transmite un mesaj. Este vorba despre durerea celui care le poartă și care trece prin momente dificile. De asemenea, hainele de doliu au rolul de a le arată celorlalți că persoană care le poartă suferă, deci trebuie să fie înțelegători în acea perioadă.

De unde a apărut obiceiul de a purta haine negre la moartea cuiva

Se pare că această tradiție este una foarte veche, apărută încă de pe vremea Imperiului Român. În perioadă aceea, familia persoanei care a încetat din viață avea obiceiul de a purta o togă de culoare neagră. Togă era din lâna. Tradiția a continuat să fie repectata și în Evul Mediu și în Renaștere. În timpul doliului, femeile aveau cape de culoare neagră. În plus, își acopereau față cu voaluri negre.

De reținut este că la început doar persoanele din clasele superioare purtau doliu. Însă, de-a lungul timpului, și ceilalți oameni au început să adopte acest obicei.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies