Se scumpesc hainele din bumbac! Motivele pentru care prețul materiei prime crește

Hainele din bumbac vor fi vândute la prețuri mai mari!
Hainele din bumbac vor fi vândute la prețuri mai mari!

Hainele din bumbac, de la blugi și până la tricouri, vor fi vândute la prețuri mai mari! Cotațiile la bumbac au trecut peste pragul de un dolar pentru o livră, pentru prima dată în ultimii zece ani!

Este anunțul momentului! Îmbrăcămintea din bumbac s-ar putea scumpi la nivel global, asta după ce cotaţiile futures la bumbac au trecut deja peste pragul de un dolar pentru o livră, pentru prima dată în ultimii zece ani. Se pare că vremea nefavorabilă şi problemele din industria de transport de marfă au afectat considerabil livrările de bumbac, iar acest lucru va duce la creşterea costurilor pentru îmbrăcăminte în toată lumea. 

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, despre reacțiile adverse la cea de-a treia doză de vaccin. La ce ar trebui să se aștepte oamenii

Comercianții ar putea încerca să responzabilizele clienții cu aceste costuri și astfel se va ajunge la inflație pentru orice, de la tricouri și până la blugi. Potrivit analiștilor, anul 2021 ar putea fi deja al doilea an în care aprovizionare cu bumbac este în scădere la nivel global.

Hainele din bumbac vor fi vândute la prețuri mai mari!
Hainele din bumbac vor fi vândute la prețuri mai mari![Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Țările importante producătoare de bumbac, precum Bangladesh, Pakistan şi India, au de asemenea probleme cu producția de bumbac. Oficialii din Mexic, un important cumpărător, au anunțat recent că sunt pe cale să cumpere cea mai mare cantitate de bumbac american din ultimii 11 ani.

Citeste si: Șeful Pfizer spune că vom putea reveni la o viaţă normală într-un an: „Ar putea fi nevoie de vaccinarea anuală”

În sezonul 2020-2021 încheiat în luna iulie, exporturile de bumbac ale SUA au ajuns la aproape 16,4 milioane baloţi, cel mai mare nivel din ultimii 15 ani, asta datorită unor importuri globale record. Pentru prima dată în ultimii şase ani, China a depăşit Vietnamul, devenind cea mai importantă destinaţie pentru bumbacul american.

Judy Ganes, preşedintele J. Ganes Consulting, este de părere că cele mai recente motive de îngrijorare cu privire la oferta de bumbac vin din India, unde recolta din statul Punjab este compromisă din cauza unei omizi.

Hainele din bumbac vor fi vândute la prețuri mai mari!
Hainele din bumbac vor fi vândute la prețuri mai mari![Sursa foto: PixaBay]

După cum bine știm, bumbacul reprezintă materia primă pentru foarte multe industrii și companii, iar această scumpire va ajunge să fie suportată de consumatorul final.

În cazul în care hainele se vor scumpi, așa cum prevede ultima analiză făcută, vizitele la mall nu vor mai fi atât de dese pentru mulți dintre oamenii care suportă deja costuri de trai ridicate.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Compact, cusetat, compartimentat - ce reprezinta aceste mentiuni pentru un vestiar metalic?

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies