Coordonatorul campaniei de vaccinare susține că se va opri vaccinarea cu serul AstraZeneca pentru moment.
Valeriu Gheorghiță a declarat că vaccinarea cu serul AstraZeneca va fi suspendată, la fel ca în alte 9 țări din Europa.
Valeriu Gheorghiță vorbește despre suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca
Valeriu Gheorghiță susține că România nu a primit doze din lotul vaccinului AstraZeneca, ser ce este suspectat că a determinat la persoane vaccinate apariția unor cheaguri de sânge.
“Este vorba de un lot de vaccin de la AstraZeneca asupra căruia există această suspiciune că ar fi potențial legat de apariția unor cazuri de persoane vaccinate care au
Citeste si: Dr. Virgil Musta despre vaccinarea anti-COVID-19: „Am avut persoane care aveau boala dovedită..."
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Lotul asupra căruia s-a ridicat această suspiciune și care este în evaluare presupune aproximativ 1,6 milioane de doze, care au fost distribuite în circa 17 țări europene. Aș menționa că România nu a primit doze din acest lot”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
Citeste si: Raed Arafat, despre vaccinul obligatoriu: "Numărul de cazuri a scăzut..."
“Lotul asupra căruia s-a ridicat această suspiciune și care este în evaluare presupune aproximativ 1,6 milioane de doze, care au fost distribuite în circa 17 țări europene.
Aș menționa că România nu a primit doze din acest lot”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre efectele adverse ale vaccinului AstraZeneca în România.
“Sunt peste 200.000 de persoane vaccinate cu vaccinul de la compania AstraZeneca. În România nu au fost raportate efecte adverse deosebite legate de acest tip de vaccin. Au fost, într-adevăr, raportate mai frecvent reacții adverse, dar ele sunt cele anticipate, cunoscute, respectiv cele locale la locul de administrate și cele generale, care constau în durere de cap, febră, frisoane, dureri musculare
sau articulare, care persistă, într-adevăr, pe o perioadă mai îndelungată de timp, de circa una-două-trei zile medie și care se ameliorează sub tratamentul obișnuit cu antitermic și antiinflamator”, mai spune Valeriu Gheorghiță.