Se topeste in gura! Prajitura rapida cu crema de caramel

Se topeste in gura! Prajitura rapida cu crema de caramel
Se topeste in gura! Prajitura rapida cu crema de caramel

Prajitura cu crema caramel este o prajitura delicioasa si rapida. Reteta de prajitura poate fi pregatita oricand deoarece se prepara foarte simplu si rapid. Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta.

Ingrediente
Blat:
6 oua,
12 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt, 4 linguri ulei, 10 linguri faina, esenta de vanilie
Crema caramel:
200 g zahar, 100 g unt, esenta de vanilie, 150 g frisca lichida

Mod de preparare

Prajitura cu crema caramel este o prajitura delicioasa si rapida.

Blat:

se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna aluatul. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Crema caramel:
Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul.
Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna intre cele doua foi. Prajitura se poate decora cu grilaj din ciocolata topita.
Prajitura cu crema caramel se lasa la rece pana se incheaga crema, apoi se taie dupa preferinta.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Sursa



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies