Adauga aceste elemente usoare meselor tale si te vei simti mai bine.
Atunci cand vine vorba despre pierderea in greutate, te sfatuim sa incerci metode sanatoase, care sa nu iti puna sanatatea in pericol.
Dieta mediteraneana este eficienta pentru ca este bogata in alimente sanatoasa. In plus, s-a dovedit ca reduce riscul de diabet. Iata ce schimbari poti face si tu in alimentatia ta, inspirandu-te din acest tip de dieta.
1.
Cauta polifenoli- Sunt acele substante chimice care dau culorile fructelor si legumele si sunt uimitoare pentru corp. Include fructe si legume in dieta ta zilnica.
2. Consuma mult ulei de masline extra virgin- Pe langa faptul ca are multi polifenoli, este sarac in acizi grasi omega-6 si grasimi saturate, care duc la inflamatii in corp.
3.
Adauga mirodenii- Acestea sunt surse concentrate de polifenoli. Adauga-le in mancare dupa pofta inimii, fara sa exagerezi.
4. Echilibreaza-ti farfuria- Imparte-ti farfuria in trei parti egale pe care sa le umpli cu: o parte de proteine slabe si restul legume colorate cu putin ulei de masline.
5. Evita carbohidratii albi- Cu cat consumi mai multi, cu atat creezi mai multa inflamatie in corp.
In schimb, incearca-i pe cei din legume fara amidon si cateva fructe, precum si cereale integrale.
Sursa: womenshealthmag.com
Atunci cand vine vorba despre pierderea in greutate, te sfatuim sa incerci metode sanatoase, care sa nu iti puna sanatatea in pericol.
Dieta mediteraneana este eficienta pentru ca este bogata in alimente sanatoasa. In plus, s-a dovedit ca reduce riscul de diabet.
Iata ce schimbari poti face si tu in alimentatia ta, inspirandu-te din acest tip de dieta.
1. Cauta polifenoli- Sunt acele substante chimice care dau culorile fructelor si legumele si sunt uimitoare pentru corp. Include fructe si legume in dieta ta zilnica.
2. Consuma mult ulei de masline extra virgin- Pe langa faptul ca are multi polifenoli, este sarac in acizi grasi omega-6 si grasimi saturate, care duc la inflamatii in corp.
3. Adauga mirodenii- Acestea sunt surse concentrate de polifenoli. Adauga-le in mancare dupa pofta inimii, fara sa exagerezi.
4. Echilibreaza-ti farfuria- Imparte-ti farfuria in trei parti egale pe care sa le umpli cu: o parte de proteine slabe si restul legume colorate cu putin ulei de masline.
5. Evita carbohidratii albi- Cu cat consumi mai multi, cu atat creezi mai multa inflamatie in corp.
In schimb, incearca-i pe cei din legume fara amidon si cateva fructe, precum si cereale integrale.
Sursa:
womenshealthmag.com Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro