Secrete pentru un COZONAC pufos

Secrete pentru un COZONAC pufos

Cozonacii se numără printre vedetele mesei de Paște. Iată secretele pe care trebuie să le știți, pentru a pregăti cei mai pufoși cozonaci pentru mâine.

Credincioșii ortodocși sărbătoresc mâine Învierea Domnului, cea mai importantă zi pentru creștini. Dacă vreți să-i îndulciți pe cei dragi și cu un cozonac pufos, pregătit în casă, noi vă dezvăluim câteva trucuri, care o să vă ajute să nu dați greș cu această rețetă.

Făina, ingredientul de bază pentru cei mai buni cozonaci

Citeste si: DESCOPERĂ: La ce temperatură se coace cozonacul

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu

Știm că orice gospodină este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru masa de Paște. Totuși, dacă mai aveți timp să faceți și un cozonac, dar vă e teamă că nu o

să vă iasă perfect, stați liniștite.

Există câteva secrete, care o să vă ajute să coaceți cei mai pufoși cozonaci, cu minimum de efort.

Nu contează că îi preparați cu nucă, rahat, stafide, cu mac sau cu ciocolată. Cel mai important aspect la cozonaci este, fără îndoială, aluatul. Acesta necesită cea mai mare atenție, dacă vreți să fiți lăudată pentru rezultatul fnal.

Nu spune nimeni că prepararea cozonacilor este ușoară. Trebuie să recunoaștem că, pe cât sunt de gustoși, pe atât sunt de pretențioși.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Poate nu o să credeți, dar cel mai important ingredient al cozonacilor este făina. Chiar dacă veți urma cea mai bună rețetă, cozonacul nu o să vă iasă așa cum trebuie, dacă făina nu este cea potrivită.

Astfel, aveți nevoie de făină ”000” sau făină ”480”, pe care trebuie să scrie neapărat că este de cozonac. Făina se ține într-un loc cald, ca să se usuce. În acest fel, va fi mai ușor de frământat, iar aluatul nu se va lipi.

Secretele cozonacilor pufoși

Citeste si: DESCOPERĂ: La ce temperatură se coace checul

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce poți înlocui HÂRTIA DE COPT

Acum, că ați aflat ce făină să folosiți, puteți să vă apucați de pregătirea cozonacilor. Așa cum v-am promis, o să vă dezvăluim 5 secrete, pentru a obține cei mai pufoși cozonaci, fără să depuneți efort.

1. Este foarte important ca ingredientele pe care le folosiți pentru aluatul de cozonac să fie la temperatura camerei, pentru ca aluatul să crească frumos.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

2. Maiaua pentru cozonac se pregătește cu lapte călduț, nu fierbinte!

3. Lăsați maiaua să crească, până în momentul în care făina presărată deasupra începe să crape.

4. Aluatul se frământă cel puțin 30 de minute.

5. Nu deschideți deloc ușa cuptorului, cât timp cozonacii sunt înăuntru.

Un alt truc pentru cozonaci delicioși este și cantitatea de sare pe care o adăugați în aluat. Sarea ajută glutenul să se activeze, iar cozonacul va fi pufos. Ideal este ca sarea să fie 1% din cantitatea de aluat.

Aveți grijă să nu puneți prea mult zahăr în cozonac, pentru că se va mări timpul de dospire a aluatului. Sarea și zahărul se adaugă direct în făină, fără să fie dizolvate înainte.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Rețetă de gogoși la cuptor. Cu ce sunt diferite față de cele clasice

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor