Secrete pentru un miros plăcut în casă: Cum să menții un ambient proaspăt și plăcut în locuința ta

trucuri pentru un miros placut in casa
Secrete pentru un miros plăcut în casă

În unele momente, casa poate avea un miros nu tocmai plăcut. Însă știați cum îl puteți îndepărta?

Aflați din rândurile următoare, care sunt modalitățile pe care le puteți pune în practică, pentru a obține un miros mult mai plăcut, în casă.

 

Cum poți face casa să miroasă bine tot timpul

1. Goliți coșurile de gunoi în mod regulat

În ceea ce privește eliminarea mirosurilor în casa dumneavoastră, este esențial să determinați unde provin.

Este posibil ca unele dintre mirosurile tale neplăcute să provină din gunoiul tău. Dacă simțiți un miros, asigurați-vă că gunoiul din bucătărie și baie este schimbat la fiecare două zile sau mai des.

2. Curățați-vă frigiderul

Un alt vinovat pentru mirosul neplăcut este frigiderul tău. O dată pe săptămână, treceți prin el și aruncați articolele care au expirat. O modalitate simplă de a vă împrospăta frigiderul este să puneți o cutie deschisă de bicarbonat de sodiu înăuntru; va absorbi mirosurile.

miros placut in casa
Secrete pentru un miros plăcut în casă[Sursa foto: freepik]

3. Presărați bicarbonat de sodiu înainte de a aspira

Amestecă câteva picături de ulei esențial cu bicarbonat de sodiu într-un castron și stropește-ți covorul pentru a-l deodoriza și a-l parfuma. Lăsați-l să rămână peste noapte pentru a putea înghiți cu adevărat aromele.

4. Deschide ferestrele

Pe măsură ce vremea permite, deschiderea ferestrelor este cea mai eficientă metodă de a împrospăta aerul în casă.

Doar pentru o oră sau două! Aerul proaspăt poate elimina mirosul de gătit sau orice alt miros învechit sau persistent.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

trucuri de curatenie
Secrete pentru un miros plăcut în casă[Sursa foto: freepik]

5. Folosește-ți aragazul

Știai că aragazul lent este o modalitate eficientă de a scăpa de mirosurile din casă? Este o modalitate excelentă de a elimina mirosurile neplăcute: Puteți pune puțină apă într-o oală pe aragaz; o oală mică este ideală pentru asta.

Cu toate acestea, orice dimensiune va face trucul. Puteți porni aragazul, ținând capacul închis și adăugând trei sau mai multe linguri de bicarbonat de sodiu. Așteptați ca amestecul să se amestece.

6. Ia un purificator de aer

Folosiți în mod regulat un purificator de aer pentru a menține un miros proaspăt în casa dumneavoastră tot timpul. Nu numai că reduce mirosurile casnice, dar reduce și praful și polenul.

trucuri curatenie
Secrete pentru un miros plăcut în casă[Sursa foto: freepik]

7. Fă-ți propriul deodorant pentru animale de companie

După cum știți, orice animal de companie are un set unic de miros. Încercați să faceți acest deodorizant natural dacă v-ați întrebat vreodată cum să vă asigurați că animalele de companie vă vor rămâne în siguranță în casa dumneavoastră. Într-o sticlă de pulverizare, amestecați două linguri de bicarbonat de sodiu cu două căni de apă distilată și opt până la douăsprezece picături de ulei esențial pentru animale de companie.

Pentru a elimina mirosurile, îl poți pulveriza chiar în patul sau animalul de companie. Asigurați-vă că consultați un specialist în animale de companie. În plus, aspirați mobilierul și covorul și periați animalul de companie în mod regulat.

8. Scapă de acele mirosuri de prosoape

Mirosul prosopului este unul dintre mirosurile persistente care pot pune în pericol prospețimea casei tale. Un truc simplu pentru a evita mirosul prosoapelor este următorul: Adăugați o cană sau două de oțet la apă fierbinte pentru prosoapele dvs.

peste noapte. Le puteți pune în mașina de spălat sau le puteți pune în cadă. Spală-le ca de obicei a doua zi și sunt gata să miros.

Citește și: Alexandra încă se gândește la Patrick, după împăcarea cu Gagea! Cine a dat-o de gol și cum s-a apărat concurenta în fața celorlalți- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

modalitati de a curata casa mai rapid
Secrete pentru un miros plăcut în casă[Sursa foto: freepik]

9. Reîmprospătează-ți pantofii

S-ar putea să nu fii conștient de faptul că pantofii tăi contribuie la aroma generală a casei tale. Pulverizați soluția specială pentru pantofi pentru a elimina mirosurile neplăcute. Un truc suplimentar pentru a elimina mirosurile este să pulverizați șampon uscat sau șervețele pentru uscător în pantofi.

10. Folosiți soluție de curățare a scurgerilor

Un alt element care contribuie la aroma unei case este canalul de scurgere al chiuvetei. O metodă excelentă de curățare a scurgerii bucătăriei este folosirea spumei de curățare.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

Secrete pentru un miros plăcut în casă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

Vedetele din România care cheltuiesc foarte mulți bani pe pantofi. IREAL cum arată dressingurile lor!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies