Iahnia de fasole este un preparat de-a dreptul delicios și face parte din bucătăria tradițional românească. Bucătarii pricepuți folosesc tot timpul un ingredient secret care să îi ofere un gust ca la restaurant.
Maeștrii culinar pregătesc această iahnie de fasole foarte atent și folosesc ingredientele secrete pentru un gust de-a dreptul delicios.
Ingredientul secret pentru o iahnie de fasole ca restaurant
Cei dragi vor fi foarte fericiți, după ce vor gusta acestă iahnie de fasole. Dacă te-ai întrebat cum îi poți oferi un gust ca la restaurant, ei bine, aici ai ingredientele speciale, care îi vor lăsa pe toți cu gura căscată!
Pentru o iahnie de fasole ca la restaurant ai nevoie de următoarele ingrediente: chimen, o ceapă, 500 grame fasole, doi morcovi, un kilogram de ciolan afumat, o lingură de ulei, trei linguri de pastă de tomate, patru foi de fain, o jumătate de lingură de cimbru, sare, piper negru, o jumătate de lingură de boia de ardei, o jumătate de lingură rasă de oregano.
Citeste si: Rețetă de prăjitură Albă ca Zăpada. Ingredientul secret pentru a ieși ca în copilărie
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Modul de preparare iahnie de fasole
Pentru început, este importat ca fasolea să fie lăsată la înmuiat peste noapte, iar a doua zi se pune la fiert, apa fiind schimbată de două sau trei ori.
Într-un vas diferit, se pune ciolanul fiert, iar în momentul în care carnea se desprinde de pe os, înseamnă că focul trebuie oprit.
Ulterior, carnea se scoate și se lasă la răcit.Apa în care a fiert ciolanul nu se aruncă, se păstrează. În tot acest timp, se toacă mărunt morcovul și ceapa, iar apoi le călim în ulei până în momentul în care ceapa devine transparentă.
Peste amestecul călit se presară boia, iar ulterior se poate tăia carnea de pe ciolan în bucăți potrivite. Se va adăuga peste fasole, iar apa se va lăsa deoparte.
După toți acești pași, se adaugă oregano, pastă de tomate, chimen, foi de dafin și cimbru, iar toate aceste se lasă la fiert până în momentul în care toate ingredientele s-au frăgezit.
La final se toarnă și sare și piper, în funcție de gust. La final, după ce ați urmat toți acești pași, urmează să serviți preparatul împreună cu cei dragi. Poftă bună!