Secretele bucătarilor profesioniști! Află ingredientul secret care transformă o iahnie de fasole într-un deliciu desăvârșit, la fel ca la restaurant

Ingredientul secret pentru o iahnie de fasole ca la restaurant. Bucătarii pricepuți îl folosesc tot timpul

Iahnia de fasole este un preparat de-a dreptul delicios și face parte din bucătăria tradițional românească. Bucătarii pricepuți folosesc tot timpul un ingredient secret care să îi ofere un gust ca la restaurant.

Maeștrii culinar pregătesc această iahnie de fasole foarte atent și folosesc ingredientele secrete pentru un gust de-a dreptul delicios.

Ingredientul secret pentru o iahnie de fasole ca restaurant

Ingredientul secret pentru o iahnie de fasole ca la restaurant. Bucătarii pricepuți îl folosesc tot timpul [Sursa foto: freepik]

Cei dragi vor fi foarte fericiți, după ce vor gusta acestă iahnie de fasole. Dacă te-ai întrebat cum îi poți oferi un gust ca la restaurant, ei bine, aici ai ingredientele speciale, care îi vor lăsa pe toți cu gura căscată!

Pentru o iahnie de fasole ca la restaurant ai nevoie de următoarele ingrediente: chimen, o ceapă, 500 grame fasole, doi morcovi, un kilogram de ciolan afumat, o lingură de ulei, trei linguri de pastă de tomate, patru foi de fain, o jumătate de lingură de cimbru, sare, piper negru, o jumătate de lingură de boia de ardei, o jumătate de lingură rasă de oregano.

Citeste si: Rețetă de prăjitură Albă ca Zăpada. Ingredientul secret pentru a ieși ca în copilărie

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Modul de preparare  iahnie de fasole

Ingredientul secret pentru o iahnie de fasole ca la restaurant. Bucătarii pricepuți îl folosesc tot timpul [Sursa foto: freepik]

Pentru început, este importat ca fasolea să fie lăsată la înmuiat peste noapte, iar a doua zi se pune la fiert, apa fiind schimbată de două sau trei ori.

Într-un vas diferit, se pune ciolanul fiert, iar în momentul în care carnea se desprinde de pe os, înseamnă că focul trebuie oprit. Ulterior, carnea se scoate și se lasă la răcit.

Apa în care a fiert ciolanul nu se aruncă, se păstrează. În tot acest timp, se toacă mărunt morcovul și ceapa, iar apoi le călim în ulei până în momentul în care ceapa devine transparentă.

Peste amestecul călit se presară boia, iar ulterior se poate tăia carnea de pe ciolan în bucăți potrivite. Se va adăuga peste fasole, iar apa se va lăsa deoparte.

După toți acești pași, se adaugă oregano, pastă de tomate, chimen, foi de dafin și cimbru, iar toate aceste se lasă la fiert până în momentul în care toate ingredientele s-au frăgezit.

La final se toarnă și sare și piper, în funcție de gust. La final, după ce ați urmat toți acești pași, urmează să serviți preparatul împreună cu cei dragi. Poftă bună!

Ingredientul secret pentru o iahnie de fasole ca la restaurant. Bucătarii pricepuți îl folosesc tot timpul [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

4 Feluri de mâncăruri sănătoase pe care să le faci din soia. Sunt nelipsite în timpul postului

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat